Dar gelirliye ev müjdesi

Mart Ayı Dulkadiroğlu İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehrin merkezi ilçesi Dulkadiroğlu ilçesine yapılacak olan yeni yollar hakkında bilgi verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mart 2016 10:23
Dar gelirliye ev müjdesi

Başkan Erkoç, “Dulkadiroğlu ilçemizde yoğun bir şekilde yol yapım hizmetleri devam ediyor. Karacasu bölgesini ve Erkenez bölgesini şehri merkezine bağlayan, bir bulvar yaptık. Dulkadiroğlu mahallesinden Doğukent tarafına doğru yeni bir arter oluşturduk. Kozludere’den başlamak üzere bertiz bölgesinde sıcak asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Doğukenti, sanayiye ve diş hastanesine onu da sanayinin arka tarafından mado kavşağını bağlayan yol çalışması hızla devam etmekte.” Dedi.

Haziran Ayında Yol Çalışmalarına Hız Vereceğiz

Erkoç yeni projelerden bahsederek,  “Namık Kemal’deki köprülü kavşaktan Sütçü İmam’a doğru giden bulvar, yapacağımız yeni yolla beraber ilçenin yeni arteri daha olacak. Birkaç ayda bitirmeyi planlıyoruz.” Dedi.

Erkoç, köylere asfalt müjdesi vererek “Ova köylerimizde de yol çalışmaları olacak. Hedefimiz Dulkadiroğlu’nda asfaltsız yer bırakmamak.” Dedi.

Erkoç, “Ramazan ayından sonra ciddi bir yol yapım yoğunluğu yaşanacak.  Kuzey çevre yolunu Sakarya Doğukent yoluyla çakışan bölgeye battı çıktı ile bağlayacağız. Sarayaltından tünelle Kanlıdere’ye bir bağlantı yapacağız. Bu yıl yolla alakalı Dulkadiroğlu belediyesinde önemli gelişmeler olacak.” Diye konuştu.

Tarihi Dokuyu Yeniden Kazandıracağız

 Başkan Erkoç, Dulkadiroğlu ilçesinin tarihi emanet bir ilçe olduğuna dikkat çekerek,  “Mazman çarşısın restorasyonu bitti. O bölgedeki tarihi konaklarda 6 tanesini satın aldık, bunları restore edeceğiz. Tarihi sokakları tarihi dokuya uygun inşa edeceğiz. Kapalı çarşıda bulunan Mevlevi türbesi yeniden inşa edilecek. Dulkadiroğlu ilçemizin tarihi zenginliklerini yeniden inşa edeceğiz.” Dedi.

Yeni Müze Geliyor

Başkan Erkoç, ilimize tarihi ve turistik bir mekan oluşturma adına yeni müze inşa edeceklerini belirtti. Erkoç, “Kurtuluşla ilgili panorama müzesi yapacağız. Tıpkı İstanbul’da bulunan 1453 müzesinin K.Maraş kurtuluş versiyonunu yapacağız.” Dedi. Erkoç, “Kayak merkezi ile 2500 dönüm alan tahsisi işlemleri vardı. Geçen ay onayını aldı, proje ihalesi önceden yapılmıştı, şimdi inşaat ihalesi başladı. Haziran da inşaat başlayacak.” Dedi. Ayrıca  “Kanuni mahallesinde içerinde taziye yeri kütüphane olan bir sosyal tesisi yapacağız. Aslanbey mahallesi civarında da spor tesisi yapacağız. Muhsin Yazıcıoğlu parkına yaklaşık 200 dönümlük yeni bir alan yapacağız.” Diye konuştu.

Yeni İçme Suyu Geliyor

Başkan Erkoç, yeni i.me suyu müjdesi verdi.  “DSİ ile içme suyuyla alakalı bir anlaşma yaptık. Aksu nehrinin gözüne yakın bir yerde Pazarcık’ın yukarısında Kısık barajıyla hem Pazarcık’a hem Türkoğlu’na hem de Dulkadiroğlu’nun bir kısmına su sağlayacak.

Dar Gelirliye Ev Müjdesi

Başkan Erkoç, Türkiye’nin en ucuz apartman dairelerini yaptıklarının belirterek dar gelirlilere ev müjdesi verdi. Erkoç “Güneş evler ile dar gelirli vatandaşlarımıza konut imkânı sağlıyoruz. 68 bin TL’ye 3+1 da daireler yaptırdık. İddia ediyoruz Türkiye’nin en ucuz daireleri oldu. Ev almayı hayal bile edemeyen hemşehrilerimizi ev sahibi yapacağız.” Diye konuştu.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum