Çocuklarımız okuyacak, bu ülkeye hizmet edecek

Onikişubat İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi’nde kürsüye çıkan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek “bizim hizmetlerimizde il ve ilçe başkanlarımızın katkısı çok büyük” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 12:50
Çocuklarımız okuyacak, bu ülkeye hizmet edecek

Başkan Mahçiçek “Çocuklarımız ayaklarında ayakkabıları yokken okula gidiyorlardı. 136 Mahallemizin 81 tanesi daha önce köy statüsündeydi. ‘Onikişubat böyle yaşamayacak’ dedik ve çalışmalara başladık. Son 3 senede 7.5 milyon metrekare kilit parke yaptık. Bu gün itibariyle çamura basan evladımız yok. 350 bin ton asfalt döşedik ve yüzde 90’ını tamamladık. Fiziki olarak spor hizmetlerinin bir kısmı kültürel bazdaydı. Bu fiziki çalışmalardan çok daha önemlisi olan insanlarımıza gönderdiğimiz yardımlar. 81 tane daha köy statüsünde olan mahallemize 62 tane kültür merkezi yaptık. Bütün donanımları ile beraber bu çocuklarımız okuyacak, bu ülkeye hizmet edecek dedik. Özellikle kırsalımızda çocuklarımızın okuması için 5 tane imam hatip okulu ve lisemiz eğitime başladı. Çocuklarımızı okutacağız ama kalacak yer yok endişesi varsa okulların yanında da yurtlar var. Bu ülke nitelikli insanlar ile çok daha büyük yerlere gelecek. Bu ülkenin daha itibarlı olması bu ülkenin iyi yetişmiş insanları ile olacaktır. Geçen sene itibariyle TEOG sınavları için çalışmalar yaptık. Bu sene ve önümüzdeki senelerde de buna devam edeceğiz. Bir nesil kayboldu, onun yerine koyacak nesil yetiştiriyoruz. Geçen yıl 49 bin kitap dağıttık. 3 yılda aşağı yukarı bir milyon öğrenciye ulaştık. Bu kitaplar ne kadar okunmuş diye bilmek için Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte sınav yaptık. 77 bin öğrencimiz başvuru yaptı, başvuru yapan öğrencilerimizden 2 bin 666 tanesi ful yaptı. Onları ödüllendirdik. Sosyal Belediyecilikte bunlar çok önemli. Onikişubat’ın ihtiyaç sahibi ailelerine istedikleri marketten alışveriş çeki dağıttık. Yeni doğan bebeklerimize Hoş Geldin Bebek projesi kapsamında ihtiyaçlarını karşıladık.” dedi.

ONİKİŞUBAT BİRÇOK İLKE İMZA ATTI

Başkan Mahçiçek konuşmasında Onikişubat Belediyesinin bir çok ilke imza attığını belirtti. Hizmetlerin karşılığını son 2 seçimlerde gördüklerini söyleyen Başkan Mahçiçek; “856 tane konut yaptık, 2400 TL geliri altında olan insanlar için. Bu hizmetler sandığa yansıdı. Son iki seçimde yüzde 80 oranında oy aldık. Bu millete hizmet ettiğiniz zaman karşılığını alırsınız. Yeni bir proje geliştiriyoruz. Kahramanmaraş’ımıza Avrupa’nın en büyük yapay gölünü yapacağız. Bu gölün temizliğini yapmaları içim Amerikalı firma ile anlaştık, ülkemizde bu işi yapan firma yok. Teknoloji dediğimiz de budur, bizim teknolojiye yabancılık çekmememiz lazım. Onikişubat birçok ilke imza attı, bunların oluşmasında da bakanlarımız, milletvekillerimiz, il başkanımız ve ilçe başkanlarımızın katkıları çok büyük. Biz hizmetlerimizi milletimiz hak ettiği için yaptık. Ve bu hizmetlere de devam edeceğiz. Bu memleketi yaşanabilir kentler konusunda en üst sıralara çıkaracağız. Yeni göreve gelecek arkadaşlarımıza yürekten başlarılar diliyorum.” diyerek kürsüden ayrıldı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.