Büyükşehir’e bir ödül de daha!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Konya’da düzenlenen Altınbaşak Tarım Şehirler Yarışması’ndan 1. Ödülüne layık görüldü.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2018 16:11
Büyükşehir’e bir ödül de daha!

Konya’da düzenlenen Altınbaşak Tarım Şehirleri Yarışmasına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ‘Fındık Bahçelerine Gidya Toprağı’ ve ‘Sığırların Nodüler Ekzantemi Yumrulu Deri Hastalığı’ olmak üzere iki proje ile katıldı.

Ülkemizde ve ilimizde tarım ve hayvancılığın gelişmesi adına çalışmalara başlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Tarım Projesi konusunu gündeme getirmesi ile derhal bir ekip kurarak çalışmalara başlamıştı.

İlimizde doğal olarak bulunan gidya toprağının fındık üreticilerine ulaştırılarak fındık bahçelerinin verimli hale getirilmesi amacıyla gidya toprağı fındık üreticilerine gönderilmişti.

buyuksehir’e-bir-odul-de-daha!-1.jpg

Sığırların Nodüler Ekzantemi Yumrulu Deri Hastalığı projesinde ise Dünyada ilk olarak 1923 yılında Afrika kıtası Zambia ülkesinde sığırlarda görülen Lumpy Skin Disease (LSD) hastalığı ülkemizde ilk defa Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi Çatova Mahallesinde görülmüştü. 2014, 2015, 2016 yıllarında birçok ilde de ekonomik kayıplara neden olan bu hastalığın yayılması Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin aşılamaya verdiği ekonomik destekle önlendi. Büyükşehir Belediyesi 2014-2018 yılları arasında 4 milyon 100 bin doz aşı ile 1 milyon büyükbaş hayvanın aşılanmasını sağladı.

Konya’da Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’nce gerçekleştirilen ve 30 büyükşehir belediyesinin katıldığı yarışmada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 1.’liğe layık görüldü.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ödülünü Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Halil İbrahim Duran aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.