Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Murat Ulutaş: SANKO'da Tedaviye Yenilik Getiriyor!

Doç. Dr. Murat Ulutaş, beyin ve sinir cerrahisi uzmanı olarak SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Eylül 2023 11:16
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Murat Ulutaş: SANKO'da Tedaviye Yenilik Getiriyor!

Beyin ve Sinir Cerrahisi alanında uzmanlaşmış olan Doç. Dr. Murat Ulutaş, SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapmak üzere katılmıştır. 1971 yılında Şanlıurfa Siverek'te doğan Dr. Ulutaş, eğitimine Siverek Lisesi'nde başlamış ve ardından 1988-1994 yılları arasında Uludağ Üniversitesi'nde öğrenim görmüştür. Nöroşirurji (Beyin ve Sinir Cerrahisi) dalında uzmanlık eğitimini 1994-2001 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamıştır.

Kariyerine 2001-2002 yıllarında Gaziantep SSK Hastanesi'nde başlayan Doç. Dr. Ulutaş, daha sonra 2002-2009 ve 2012-2019 yılları arasında SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde çalışmıştır. 2018 yılında "Doçent" unvanını almış ve 2020-2021 yıllarında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde akademik çalışmalarını sürdürmüştür.

Eylül 2023 itibarıyla tekrar SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde hasta kabulüne başlayan Dr. Ulutaş'ın uzmanlık alanları arasında beyin tümörleri, beyin damar hastalıkları (Anevrizma: Baloncuk ve AVM: Arteriovenöz Malformasyon), trigeminal nevralji ve omurga hastalıkları (bel, boyun fıtığı ve omurilik kanal daralmaları) mikrocerrahi ile tedavileri bulunmaktadır. Bu konularda yurt içi ve yurtdışı saygın dergilerde yayınlanmış birçok klinik ve anatomik çalışması bulunmaktadır.

Özellikle anevrizmaların cerrahi tedavisinde geliştirdiği kafatasını açmadan yapılan ameliyat tekniği, ulusal bir kongrede ödüllendirilmiş ve uluslararası prestijli bir derginin kapağında yer almıştır. Bu girişim sayesinde hastalar daha konforlu bir ameliyat deneyimi yaşayabilmektedir. Ayrıca, aynı teknik, uygun tümörlerin cerrahi tedavisinde de kullanılabilmektedir. Bu cerrahi tekniğe uygun olmayan beyin tümörleri ise mikrocerrahi tekniklerle, hipofiz tümörleri ise kafatasını açmadan burun içinden kapalı bir yöntemle tedavi edilmektedir.

Dr. Ulutaş, bel ve boyun fıtıkları ile omurilik kanal daralmalarının cerrahi tedavisi konusunda implant (vida, platin gibi) kullanmadan, sinir dokularını mikrocerrahi yöntemle rahatlatma konusunda da yoğun bir ilgi göstermektedir.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.