Bayatlamayan Kurabiye Formülü: Usta Pastacılardan Sırlı Teknik!

Bayatlamayan kurabiye formülü! Pastacıların sırlı tekniğiyle hazırlanan mahlepli kurabiye tarifiyle lezzeti ve tazeliği keşfedin.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Şubat 2024 17:12
Bayatlamayan Kurabiye Formülü: Usta Pastacılardan Sırlı Teknik!

Yenilikçi bir keşifle karşınızdayız! Pastacıların sıkça kullandığı bir formül sayesinde, kurabiyeler artık bayatlamıyor. Bu teknikle hazırladığınız kurabiyeleriniz her zaman taze ve lezzetli kalacak. İşte, 39 yıllık pastane deneyimine sahip uzmanların paylaştığı bu sırlı teknikle yapılan özel kurabiye tarifinin detayları:

Mahlepli Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

200 gram tereyağı

1 tatlı kaşığı mahlep

1 tatlı kaşığı sirke

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

tuzlukurabiye-3.webp

Hazırlık:

Bir kaseye 3 su bardağı unu alın ve ortasını havuz gibi açın. Unlu karışımın ortasına tereyağı, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın.

Geriye kalan malzemeleri de ekleyerek hamuru yoğurun. Kurabiyenin lezzetini artırmak için yaklaşık 15 dakika boyunca kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamuru 30 dakika dinlendirin.

Ardından kurabiye kalıbıyla şekillendirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine beyaz susam serpiştirip önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.

Kurabiyeler altın rengini aldığında fırını kapatın. Servis yapmadan önce kurabiyelerin tamamen soğumasını bekleyin.

Bu özel tarifle hazırlanan mahlepli kurabiyeleriniz, her zaman taze ve nefis bir lezzet sunacak. Afiyet olsun!

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.