Başkan Okumuş: ‘Herşey daha gelişmiş bir Türkoğlu için’

Türkoğlu’nun sesi Diriliş Haber Gazetesi, Yaklaşık 1 yıldan bu yana hizmet verdiği Türkoğlu İlçesinde esnaflar ve halk ile röportajlardan çıkan ortak soruları ve sorunları, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a aktardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Aralık 2017 10:33
Başkan Okumuş: ‘Herşey daha gelişmiş bir Türkoğlu için’

HABER HANZALA YILDIZ

Diriliş Haber Gazetesi ekibi olarak, Eğitimden sağlığa, Spordan, Ekonomiye ilçenin bütün noktalarına değinerek, İlçenin kılcal damarları olarak sayılabilecek yatırımların ilçeye olan katkısını Başkan Okumuş’dan dinledik.

Kahramanmaraş’ın en hızlı gelişim gösteren Metropol ilçelerinden birisi olan Türkoğlu, sürekli değişim ve gelişim göstererek bölgenin kalkınması adına yeni yatırımlara kucak açıyor. İlçenin gelişiminde büyük paya sahip olan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ile Diriliş Haber Gazetesi olarak özel röportaj gerçekleştirdik.

Kahramanmaraş-Türkoğlu arası Belediye Otobüsü saatleri ile ilgili yaşanan sıkıntılardan, Türkoğlu eğitimine kadar birçok noktaya değinen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu ilçesinin yeni yatırımlarla Kahramanmaraş’ın gözbebeği haline geldiğini ifade etti.

Türkoğlu’nda alt yapı sorununun tamamına yakınının çözüldüğünü kaydeden Başkan Okumuş, Türkoğlu Belediyesi olarak spora büyük katkı sağladıklarını ve Türkoğlu Belediyespor olarak hedef büyülttüklerini kaydetti.

hersey-daha-gelismis-bir-turkoglu-icin1.jpg

İşte Başkan Osman Okumuş ile gerçekleştirdiğimiz röportajın ayrıntıları:

Türkoğlu’ndaki yeni yatırımların (Lojistik Merkezi, Cezaevi, Organize Sanayi) Türkoğlu’na getireceği katkılar nelerdir?

Türkoğlu’nu cazibe merkezi haline getirmek için yaptığımız büyük çalışmalar, hükümetimizin yaptığı yatırımlardır. Bu yatırımlar istihdama yönelik yatırımlar olduğu için ilçemize büyük bir istihdam kaynağı sağlayacak. Türkiye’nin en büyük sahası olan Lojistik Merkezi, 5 bin kişilik Cezaevi, Hastane İnşaatı, TOKİ’nin yaptığı 200 konutluk daireler ile Türkoğlu 1 milyarlık yatırıma ev sahipliği yapıyor.

hersey-daha-gelismis-bir-turkoglu-icin3.jpg

Türkoğlu’nda yapılan yeni yatırımlar ilçedeki potansiyeli ciddi oranda artırmış durumda, Siz Belediye Başkanı olarak Türkoğlu’ndaki bu aşırı potansiyel artışını nasıl değerlendiriyorsunuz ? İlçedeki yatırımlar sonrası arazi ve arsa fiyatlarında ciddi oranda artış gösterdi. Yatırımların devamı gelecek mi? Türkoğlu’na ileri çeyrekte ne gibi yatırımlar bekliyor?

Amacımız Türkoğlu’nun Kahramanmaraş’ta üçüncü metropol ilçesi olmasını sağlamaktır. Çünkü Türkoğlu ilçesi Adana yolu üzerinde ve coğrafi şartlar bakımından benzersiz bir yapıya ve alana sahip. Potansiyel olarak müthiş bir yükselme gözlemliyoruz. Arsa fiyatlarında 3-3,5 yılda 10 kat artış gözlemledik. Bu yatırımların neticesinde istihdam olacağı için, Vatandaşlarımızın kolayca ev alabilmesi için hem imar alanında yaptığımız çalışmalar ile, bunun yanı sıra müteahhitlerle yaptığımız çalışmalar ile vatandaşımızın ev almasını kolaylaştıracak ve yatırımların önünü açacak yeni projelere imza atıyoruz. Şu anda Türkoğlu ilçesinin içerisinde 20’nin üzerinde müteahhit var ve TOKİ ile beraber ilçeye yatırım yapıyor. Bu yapılan yatırımlar ve bölgeye gelecek olan yeni istihdamlar ile konut alanındaki açığı da kapatacağız.

hersey-daha-gelismis-bir-turkoglu-icin5.jpg

Türkoğlu’nun ana arterlerindeki kalıcı sorunların çözüldüğü gözle görülüyor ancak İstasyon Mahallesi ve Adana Yolu civarında bulunan mahallelerin altyapı çalışmaları ile ilgili sorunları olduğu söyleniyor. Bu mahalleler ile ilgili son durum hakkında bilgi verir misiniz?

Biz göreve geldiğimizde Türkoğlu’nun yaklaşık yüzde 20’sinin yolu parkelenmişti. Biz şu anda yüzde 95’ler seviyesindeyiz. Kalan yüzde 5’lik kısım için de Doğalgaz beklenmekte, Doğalgaz işlemleri tamamlandığında oraların parke işlemlerini de tamamlamış olacağız. İstasyon Mahallesi hem Kahramanmaraş Duble yoluna komşu olan bir mahalle, Lojistik Merkezi ve Hastane’ye komşu bir mahalle olduğu için çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Kılılı Camisi ile Türkoğlu çıkışında Ömer Halis Demir caddesi arasındaki 5.5 kilometrelik duble yolunu, 3 gidiş 3 geliş şeklinde tasarlanacak şekilde gündeme aldık. Aynı zamanda İstasyondaki Narlı yol kavşağı, köprülüğü kavşak olarak şekilde programa alındı.

hersey-daha-gelismis-bir-turkoglu-icin6.jpg

Türkoğlu’na bağlı Beyoğlu Mahallesinde bulunan Değirmen Park ciddi bir Turizm Potansiyeline sahip, Mahalledeki bu potansiyeli değerlendirerek ileriye dönük Beyoğlu’na projeler düzenlenecek mi? Değirmen Park gibi Türkoğlu’nda ulusal düzeyde tanıtılabilecek yeni değerler var mı? Bununla ilgili çalışmalar ne düzeyde?

Türkoğlu ilçemiz 1800’li yıllarda kurulduğu için çok fazla tarihi eserimiz bulunmuyor. Ancak orada geçmişten günümüze kalan Değirmeni 2010’lu yıllarda Restorasyonunu Tarihi Eserler Fonu ile ortaklaşa yaptık ve hizmete açtık. Çeşitli yerel ve ulusal kanallarda tanıtımı yapıldı. Şu anda bölgenin tek su değirmeni ve ilginin de yoğun olduğunu gözlemliyoruz. Gün geçtikçe yeni eserlerimizi tanıtmaya devam edeceğiz. Türkoğlu ilçesini Ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtabilecek en ufak ayrıntıları gün yüzüne çıkartmaya çalışıyoruz.

hersey-daha-gelismis-bir-turkoglu-icin4.jpg

Türkoğlu Meslek Yüksekokulu’nun ilçe içine taşınması esnafın refah seviyesini yükselteceği konusunda ciddi öneriler var, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Meslek Yüksekokulu çok arada olduğu için öğrenciler için de bir takım zorluklar yaşandığı görülüyor. Meslek Yüksekokulunun İlçenin içerisine yeni bölümler ile taşınması gündemde mi?

Şu anda böyle bir gündemimiz yok. Üniversiteler şehrin dışında kurulmakta. 120 dönüm alan üzerinde Üniversite Kampüsü inşaatımız devam ediyor. Oradaki imar çalışmalarımız 6 kat üzerine kurulu, Yeni Kampüsün yapılması sonucunda üniversite şehrin ortasında kalacak. Çok ortada kalması aslında pek bir önemi yok çünkü Türkoğlu Meslek Yüksekokulunda okuyan öğrencilerimiz yaşam alanı olarak Türkoğlu’ndan, ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Vatandaşımıza esnafımıza katkı sağlayacak yeni çalışmalarımız her zaman olacaktır. Bizim amaçlarımızdan istihdam sağlamaktan çok, öğrenci potansiyelini de değerlendirerek yerel esnafımızın canlanmasını sağlamaktır. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde 2 bin öğrenciyi İlçemize çekmeyi hedefliyoruz. Her öğrenci 1 milyar bıraktığı takdirde her ay ciddi miktarda ilçe içerisinde para dönüşü sağlanacaktır.

hersey-daha-gelismis-bir-turkoglu-icin2.jpg

Türkoğlu’nun ulaşımı konusunda yenilik bekleniyor mu? Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Otobüslerinin çift ve tek saat uygulaması vatandaşlar tarafından sıkça sorun ediliyor? Bu konuda bir çalışma veya düzenleme gündemde mi?

Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa çalışmalarımız devam ediyor. Türkoğlu Organize Sanayinin aktif hale geçmesi, Cezaevinin yapılması ve Lojistik merkezi gibi önemli merkezlerin aktif hale gelecek olması Otobüs saatlerinde de değişime gitmemizi gerektirecektir. Bu vesile ile saat başı gidiş geliş olacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

hersey-daha-gelismis-bir-turkoglu-icin8.jpg

Türkoğlu’nda inşaat sektörünün hareketlilik göstermesi ilçenin ekonomi piyasasını canlandırdığı görülüyor. İlçeye yeni hareketlilik ve canlılık getirilmesi için kamunun çalışmaları var mı?

İnşaat sektörü şu anda Türkoğlu’nda zirve de. İmar Birimi, Ruhsat Birimi ile müteahhitlerimizin buradaki ruhsat çalışmaları ile Belediyedeki işlemlerinin kısa sürede bitirilmesi sağlanıyor. Çünkü müteahhitlerimiz yatırıma önemli oranda kaynak sağlıyor. Biz görev geldiğimizde 3 müteahhit vardı şuanda 20’nin üzerinde müteahhit yatırım yapıyor. Biz buradan yeni yatırım yapacak müteahhitlere de çağrıda bulunarak ilçemize yatırım yapmaları konusunda gerekli desteği sağlayacağımızı iletiyorum. Önümüzdeki 15 yıla kadar konut sektöründe ilçemizin önü daima açık olacaktır. Hem mevcut eski yapıların yenilenmesi, istihdamın artması ile konut açığı ortaya çıkacaktır. Bu açığın kapanması için Müteahhitlerimiz ile yoğun çalışmalar yapıyoruz. İnşaat Sektörü 200 birimi etkilemektedir. İnşaat sektörünün iyi durumda olması beraberinde 200 sektöründe canlı olması ve canlanması anlamına gelmektedir.

hersey-daha-gelismis-bir-turkoglu-icin7.jpg

Türkoğlu Belediyespor ligde tüm hızıyla devam ediyor. Türkoğlu Belediyesi spora ne kadar yatırım yapıyor? Yeni takımlar oluşturarak sporun geliştirilmesi gündemde mi?

Biz spora önem veriyoruz. Buradaki gençlerimizin kötü alışkanlıklara bulaşmaması ve daha iyi ortamlarda hizmet görebilmeleri için onlara yaşam alanları oluşturuyoruz. Futbol sahaları, Basketbol ve birçok branşta yeni yaşam alanları oluşturuyoruz. Biz geldiğimizde FİFA kriterlerine uygun 1 adet saha vardı oda Beyoğlu Mahallesinde bulunan saha idi, o sahayı da zamanında biz yapmıştık. Buraya seçildikten sonra 2015-2016 yılında Türkoğlu futbol sahasını bitirdik daha sonra Kılılı Mahallemize FİFA kriterlerinde çim sahamız bitirildi. Şu anda Şekeroba’daki sahamız bitti. Toplamda 4 büyük sahamız olmak üzere 7 sahamız yapıldı. Bunların yanında Yürüyüş ve Bisiklet yollarımızın yapımı bitti. Altyapıları bitirdikten sonra gençlerimizi buraya çekmek için çeşitli faaliyetler yürüteceğiz. Biz Türkoğlu Belediyesporu geçtiğimiz sene faaliyete geçirdik ve BAL Ligine yükselmeyi kıl payı kaçırdık. Bu sene BAL Ligine çıkabilecek takımı kurduk hedefimiz BAL Ligine çıkarak şehrin takımını yükseltmektir.

hersey-daha-gelismis-bir-turkoglu-icin9.jpg

Türkoğlu Avasım Şenlikleri ilçeye ulusal portföyde iyi bir tanıtım sağladı. Avasım Şenliklerine benzer yeni şenlikler düşünülüyor mu?

Biz gelmeden önce çeşitli etkinlikler düzenleniyordu ancak biz ekibimizle birlikte Türkoğlu’nu Uluslararası düzeyde tanıtılabileceği bir festival düzenleme kararı aldık. Türkoğlu’nun somut anlamda tanıtımı yapılması için Avasım Şenliklerini 7-8-9 Temmuz’da gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki Haziran ayında 3. sünü düzenleyeceğiz. Yine akşamları Konser olacak şekilde, Atlı Okçuluk, Yaya Okçuluğu, Güreş, Gökbürü, Cirit gibi etkinlikler ile Türkoğlu’muzu uluslararası alanda tanıtımını sağlayacağız. Geçen yıl 23 ülkeden ve Türkiye’den bine yakın sporcu katılmıştı yine Avasım Şenliklerinin 3.sünde de yeni etkinliklerle daha fazla sporcu çekmeyi hedefleyeceğiz.

Tabi bu etkinliklerin yanında konferanslarımız ve aktivitelerimiz devam ediyor. Bu etkinlikler kapsamında, Nihat Hatipoğlu hocamızı Türkoğlu’na getirdik, Önümüzdeki ay Prof. Mehmet Şahin hocamızı, Önümüzdeki Cuma günü Ozanların Dilinden Kudüs ile ilgili etkinlik düzenleyeceğiz.

hersey-daha-gelismis-bir-turkoglu-icin10.jpg

Türkoğlu’na eğitim konusundaki yatırımları nelerdir? İlçedeki Ortaöğretim, Lise sayısı yeterli mi? Eğitimin gelişmesi için ücretsiz kurslar ve benzeri aktiviteler sağlanıyor mu? Eğitim ile ilgili çalışmalarımız ne düzeyde?

Türkoğlu eğitim alanında yüzde yetmişinin yıkım kararı olan okullara sahipti. Geldiğimiz günden bu yana Milli Eğitim Müdürlüğü ile yakın temas sağlayarak 25’e yakın okulun fiziki gerçekleşmesini tamamladık ve hizmete devam etti. Yıkım kararı olan yüzde yetmişlik oranı, yüzde otuza kadar düşürdük. Gelecek zamanlarda bu yıkım kararı olan okulları ihaleye açarak fiziki gerçekleşmelerini sağlamak kaydıyla güvenlik eğitimin devam etmesini sağlayacağız. Çocuklarımızın eğitiminin daha kaliteli olması için çalışmalarımız devam ediyor. Okullarımıza her geçen gün yardımlarımız artarak devam ediyor. Ben geçmiş dönemlerde öğretmenlik yapmış birisi olarak sorunların çözümlerini rahatlıkla üretebiliyoruz. Okul müdürleri ile iletişimimiz iyi seviyede sorunların çözümü konusunda hem fikir sağlayıp eğitimin kalitesini yükseltiyoruz. Ücretsiz kursların verilmesi, Ücretsiz sınavların yapılması ile eğitime olan katkımız kesintisiz devam ediyor. Ancak eğitimde istediğimiz seviyede değiliz 11 ilçede en son sıradayız. Bu fiziki gerçekleşmeler ve yaptığımız faaliyetler ile Türkoğlu ilçemiz yakın zamanda eğitimde ön sıraları alacaktır.

hersey-daha-gelismis-bir-turkoglu-icin11.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.