Baklava tutkunları için: Profesyonel dokunuşla çıtır çıtır bir deneyim

Baklavanın sırlarını keşfedin ve evinizde profesyonel lezzeti yakalayın! 55 yıllık ustalıkla çıtır çıtır bir tat deneyimi sizi bekliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2024 11:31
Baklava tutkunları için: Profesyonel dokunuşla çıtır çıtır bir deneyim

Baklava yaparken bilmeniz gereken lezzet sırları; Baklavanızın o enfes çıtırlığını yakalayacak

Bu ipuçlarını dikkate alarak, kendi mutfağınızda da profesyonel bir dokunuşla çıtır çıtır bir baklava hazırlayabilirsiniz.

Baklava hamuru için en kaliteli un ve taze yumurta tercih edin. Taze malzemelerin kullanımı, hamurun kıvamını ve lezzetini olumlu yönde etkileyecektir.

Hamuru açarken incelikle çalışın. İnce açılan hamur, pişerken daha çıtır olacaktır.

Fındık ve şeker karışımını hazırlarken fındıkları mümkün olduğunca ince kıyın ve şekerle iyice harmanlayın. Bu karışımın baklava hamurunun arasına eşit bir şekilde yayılması, her dilimde aynı lezzeti almanızı sağlayacaktır.

Baklava yaparken kullanacağınız tereyağının kalitesine dikkat edin. Kaliteli tereyağı, baklavanın lezzetini artıracaktır.

BAKLAVA TARİFİ

Baklava Malzemeleri

Hamur için:

5 su bardağı un (200 ml)

½ çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı sirke

1 su bardağı ılık süt

½ çay kaşığı tuz

İç harcı için:

Yaklaşık 500 gram dövülmüş ceviz

Üzeri için:

Yaklaşık 300 gram (21 yemek kaşığı) tereyağı

Açma işlemi için:

1 su bardağı un

1 su bardağı nişasta

Şerbeti için:

4 su bardağı toz şeker (200 ml su bardağı)

1 yemek kaşığı limon suyu

5 su bardağı su

cevizli-ev-baklavasi-1-u7xl.jpg

Baklava Nasıl Yapılır?

Öncelikle şerbeti hazırlayın: Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Şeker tamamen eriyip karışım kaynamaya başladığında 15 dakika daha kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Soğumaya bırakın.

Hamur için: Süt hariç tüm malzemeleri karıştırma kabında yoğurun. İyice yoğurduktan sonra sütü ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulmalıdır.

Hamuru 30 eşit parçaya ayırın ve üzerini temiz bir bezle örtün.

Açma işlemi için un ve nişastayı karıştırın. Her bezeyi açmadan önce bu karışımdan serpin ve açın.

Her açılan yufkanın arasına nişastalı karışımdan serpin ve üst üste koyun. Nemli bir bezle örtün.

Tatlının yapılacağı tepsinin tabanını ve kenarlarını yağlayın.

Tepsiye 3 kat yufka serin. Üzerine ceviz serpin ve bir kat daha yufka serin. Tekrar ceviz serpin. Bu işlemi en üst kata kadar tekrarlayın.

Üzerine eritilmiş tereyağını iyice yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 25 dakika yeterli olacaktır.

Fırından çıkardıktan sonra soğumuş olan şerbeti üzerine dökün.

Şerbeti çekene kadar bekleyin ve ardından dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun!

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.