Bağışıklık sistemi zayıf olanlara bire bir! Kirpi Başı

Şifalı bitkilerden Kirpi Başı, Kirpi Başı nasıl kullanılmalı,Kirpi Başı faydaları, Kirpi Başı, Kirpi Başı nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ekim 2019 09:42
Bağışıklık sistemi zayıf olanlara bire bir! Kirpi Başı

Diğer Adları: ekinasya, koni çiçeği.

Hasat zamanı ve şekli: yapraklar toplanıp kurutulur.

Kurutma Usulü: gölgede.

Kullanma Usulü:  kaynatılıp demlenir ve günde 3 kez aç karna içilir. Bir tutam bitki / 1 su bardak su.

Kullanılan Kısımlar: yapraklar.

Şifası: vücut dolaşımı, sindirim sistemlerini güçlendirir. Tonik etkisi vardır. Anti bakteriyel, anti viral, mikroplara karşı etkilidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Zehirlilik durumu: zehirli değildir.

Çeşitler: 2 çeşittir.

Yetişme Ortamı: Kızılderililerin kullandığı bir bitkidir. Türkiye’de yenidir.

Uyarılar: bitkinin yetiştirilmesi teşvik edilmelidir. Halen ithal edilmektedir.

Muhteviyatı: Echinocoside-polisakkaritler-poli asetilenler-kafeik asitler-triglikozit-glikoproteinler-betain-bakır-protein-tanen-yağ asitleri, A-C-E Vitaminleri bulunur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.