Arda'dan Azerbaycan'a dev destek

Arda'dan Azerbaycan'a dev destek

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2016 15:00
Arda'dan Azerbaycan'a dev destek

Barcelona'nın Türk yıldızı Arda Turan sosyal medyadan attığı tweetle Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ için başlattığı imza kampanyasına destek olunması çağrısında bulundu.

TEŞEKKÜR MESAJI YAĞIYOR

İspanyol medyasının ağır eleştirilerine mağruz kalan yıldız futbolcunun bu zor günlerinde Azerbaycan hakkında tweet atması ve destek istemesi Azeri taraftarları mutlu etti. Arda Turan'ın tweeti sosyal medyada büyük destek görürken Azeri Türkleri yıldız oyuncuya teşekkür mesajları gönderdi.

DAĞLIK KARABAĞ SORUNU NEDİR?

Karabağ tartışması 1988-1989 yıllarında bölgede bazı kesimlerde yoğun nüfusa sahip olan Ermenilerin bağımsızlık için referandum düzenleyip bağımsızlık kararı almasıyla başlamıştır. İki toplum arasında meydana gelen karşılıklı çatışmalar ve sokak gösterileri Azerbaycan ile Ermenistan arasında büyük bir gerilim çıkarmış ve yüzbinlerce kişi bu tartışmalar sonrasında yaşadığı topraklardan göç etme durumunda kalmıştır. Ermenistan'da yapılan ve yaklaşık 40.000 kişinin katıldığı gösteri sonrası da Ermenistan'ın Karabağ'a saldırması çatışmaları sıcak savaşa dönüştürmüştür.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.