Andırınlılar Tirşik Şöleninde Buluştu

Andırınlılar Tirşik Şöleninde Buluştu

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2017 15:14
Andırınlılar Tirşik Şöleninde Buluştu

Kahramanmaraş'ta Andırınlılar Derneği tarafından 9. "Tirşik Şöleni" düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kahramanmaraş Andırınlılar Derneği işbirliği ile düzenlenen programda; BİR TON tirşik pancarından yapılan ‘TİRŞİK’ çorbası, tereyağlı pilav ile katılımcıların damak tadına sunuldu.

Kahramanmaraş Öğretmenler Evi tesislerinde düzenlenen etkinlikte konuşan Kahramanmaraş Andırınlılar Derneği Başkanı Ahmet Kolutek, yörenin geleneksel yemeği olan Tirşik'in, Kahramanmaraş'ta yaşayan Andırınlıları bir araya getirdiğini söyledi.

t2-003.jpg

Amaçlarının kentte yaşayan Andırınlıları bir araya getirerek muhabbet ortamı oluşturmak ve bir birlerinden kopmamalarını sağlamak olduğunu dile getiren Kolutek: "Bu yıl 9. kez Tirşik sayesinde bir araya geldik. Bu önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Birlik ve beraberliğimizi koparmamak adına böyle etkinlikler düzenliyoruz" dedi.

Kahramanmaraş’ta yaşayan Andırınlıları bir araya getiren Tirşik Şöleninde, Kahramanmaraş Ozanlar Derneği tarafından düzenlenen atışma ilgi ile izlendi. Ozan Öksüz ve Ozan Rıza Andırın yöresine ait türküleri seslendirdi.

t1-008.jpg

Andırınlı Zahide Bacı ise Andırın yöresinde yaşanan hikayeler ile katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Şölen de davul zurna eşliğinde Andırın yöresine ait halay gösterisi düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Kahramanmaraş Ak Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç’te birer konuşma gerçekleştirdi.

t3.jpg

Düzenlenen Tirşik Şölenine, Kahramanmaraş Ak Parti Milletvekilleri Celalettin Güvenç ve İmran Kılıç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Durmuş Deveci, Kahramanmaraş Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Andırın Kaymakamı Haluk Koç, Andırın Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Önsel, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü M.Emin Akkurt, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel , Ak Parti Andırın İlçe Başkanı Yunus Emre Dalkıran, Gazeteci Mehmet Taş, Kahramanmaraş Tarih Kültür Turizm Platformu Üye Dernek Başkanları, Osmaniye Andırınlılar Derneği , Osmaniye Kahramanmaraşlılar Derneği , 70 sivil toplum örgütü Başkanları katıldı.

Katılımcılara ayrıca küçük kaplar içerisinde tirşik hediye edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.