6 bin kitap öğrencilerle buluşturuluyor!

Kahramanmaraş Andırınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 2013 yılında hayata geçirilen Kırsalda Kütüphanesiz Köy Kalmasın Projesi kapsamında 2015/2016 eğitim yılı için yapmış olduğu proje ile 6000(Altı bin) kitabı öğrencilerle buluşturuyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ekim 2015 11:58
6 bin kitap öğrencilerle buluşturuluyor!

            Dernek Başkanı Ahmet Kolutek yaptığı açıklamada: Andırın ve Kahramanmaraş merkez ilçeye bağlı bazı yerleşim yerlerinde yaşayan öğrenci ailelerimizin gelir kaynaklarının çok kısıtlı olduğundan dolayı ilkokul-ortaokul ve lisede okuyan öğrencilerin DPYB-TEOG- LYS sınavlarına hazırlık ve Genel Kültür kitaplarına ulaşımda sıkıntı çekmektedir. Bununla birlikte şehirde yaşayan çocuklar eğitim materyallerine daha kolay ulaşabilirken kırsalda okuyan çocuklar dezavantajlı konumdadırlar.

basliksiz-1.jpg

Bu nedenle Kahramanmaraş Andırınlılar Derneği olarak bu olumsuzlukları gidermek için temin ettiğimiz sınavlara hazırlık, genel kültür, hikâye-roman, kişisel gelişim kitapları kategorisinde 6000( Altı Bin) adet kitabı bu öğretim yılında öğrencilerle buluşturacağız.

Bu projemize destek veren Türkiye Diyanet Vakfına Atatürk Araştırma Kurumuna, Türk Tarih Kurumuna, Türkiye Yazarlar Birliğine, Kültür Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürlüğüne, Türkiye Barolar Birliğine, Karekök ve Final Yayınları Genel Müdürlüğüne, proje koordinatörü Adem Kundakçıya, Eğitim Komisyonu Üyeleri Prof Dr. Kadir SALTALI, Prof Dr. Hüseyin Temiz, Enver GÖKŞEN, H. İbrahim Çolakkadı, Yakup Saltalı, Ahmet Sarıbıyık, Cemal Küçük ve Mehmet Bülbül’ teşekkür ediyorum. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.