44 kilo verdi, boğazı geçmek için gün sayıyor

44 kilo verdi, boğazı geçmek için gün sayıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2017 10:52
44 kilo verdi, boğazı geçmek için gün sayıyor

Kahramanmaraş’ın Eski Müteahhitlerinden İş Adamı Alaaddin Taze azmiyle 4 ayda 44 Kilo vererek kilolu insanların idolü oldu. Taze, 57 Yaşında 44 Kilo vererek hedefinin İstanbul Boğazını yüzerek geçmek olduğunu söyledi. Günümüzün temel problemlerinden biri haline gelen aşırı kilo ve Obezite hastalıkları insanların günlük yaşantısını olumsuz etkiliyor.

Kahramanmaraş’lı Alaaddin Taze 57 Yaşında olmasına rağmen azmiyle 4 ay gibi kısa bir sürede 44 kilo verdi. Taze, Herşeyin azimle olacağını belirterek, ‘İnsanların azmiyle, iradelerini dengede tuttuktan sonra başaramayacakları hiçbir şey yoktur.’ Dedi.

Taze:

“Bir gün kardeşimin yanına gittiğimde kardeşim bana bu gidişin iyiye değil ağabey dedi. Çok kilolu olduğum için artık vücudumun birçok yeri iltihaplanmıştı. Yaşım 60’a doğru gidiyor. Bana spor salonlarına önerdiler bir arkadaş vardı bana bir spor salonu önerdiler oralara baktım gençler vardı oralarda yapamayacağımı söyledim. Bir özel otelin yeni fitness salonları açılmıştı bende oraya gidip 3 aylık kayıt oldum. İlk başladığımda 14 Dakika hız limiti 4’te yürüyebiliyordum. İnsanlar önce bir şey den korkması lazım, benim gidişatımın iyi olmadığımın farkına vardım. Korktum ve bir karar aldım niye olmasın dedim. Ondan sonra irademe sahip olup 4 aylık kısa bir dönemde 44 kilo verdim. Aşağı yukarı 1 saatlik yürüyüş yapıyorum. Üst kısımları güçlendirme için yüzmeye başladım. Günde 1 saat yüzüyorum, yarım saat durmadan ayağımı yeri vurmadan havuzun etrafından yüzüyorum. Kas geliştirmeye başladım şu anda ağırlık kaldırmaya başladım. Spor benim hayatım oldu eklem ağrılarım geçti yaşın hiçbir önemi yok kendimi genç görmeye başladım. İnsanlar idol olarak beni örnek alıyorlar. Hedefim boğazı geçmek bu yaştaki bir insan olarak boğazı geçmek istiyorum ve başarabileceğime inanıyorum. İnsan sağlığı veyahut herhangi bir şeyde tehlikeye düşeceği zaman bir korku lazım irade lazım ve nefsine hakim olması lazım.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.