18 Yaş Altına Dövme Yapan İşletmelere Hapis Cezası Gündemde

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, 18 yaş altına dövme ve piercing yapılmasını “kasten yaralama” suçu kapsamına alacak kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, 18 yaş altındaki çocuklara dövme ve piercing yapılmasını engellemeye yönelik önemli bir kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundu. Teklif, bu işlemleri gerçekleştiren kişi veya işletmelerin Türk Ceza Kanunu kapsamında “kasten yaralama” suçundan yargılanmasını öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde, gelişim çağındaki çocukların bedensel bütünlükleri üzerinde kalıcı etkiler bırakabilecek kararları sağlıklı şekilde veremeyebileceği vurgulandı. Milletvekili Karakoç Dora, dövme ve piercing işlemlerinin tıbbi bir zorunluluk taşımadığını ve geri dönüşü zor estetik müdahaleler olduğunu ifade etti.

Hazırlanan düzenlemeye göre, çocukların ya da velilerinin onayı bulunsa bile 18 yaş altındaki bireylere dövme veya piercing uygulayan kişiler hukuki sorumluluk taşıyacak. Böylece çocukların gelişim döneminde karşılaşabileceği deri hastalıkları, enfeksiyon ve bulaşıcı risklerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Teklifte ayrıca, denetimsiz ve merdiven altı işletmelerde yapılan uygulamaların önüne geçilmesi için ruhsat ve hijyen kontrollerinin sıkılaştırılması da amaçlanıyor. Uzmanlar, dövme boyaları ve piercing malzemelerinin gelişim çağındaki bireylerde ciddi alerjik reaksiyonlara ve kalıcı sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Kanun teklifinin kabul edilmesi halinde, 18 yaş altındaki bireylere dövme veya piercing yapan kişi ve işletmeler hakkında hapis cezası uygulanmasının yolu açılacak. Ayrıca bu düzenlemeyle çocukların bedensel gelişiminin hukuki açıdan daha güçlü bir koruma altına alınması hedefleniyo

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

CHP’li Öztunç Depremin üzerinden 3 yıl geçti Narlı’da tek bir TOKİ konutu yapılmadı
AK Partili Şahin Orta Doğu’daki çatışmalar bölgesel savaşa dönüşme riski taşıyor
AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları’ndan İstifa İddialarına İlişkin Açıklama

Siyaset Haberleri