Zirve Kahramanmaraş’ta yapıldı

Zirve Kahramanmaraş’ta yapıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen II. Ar-Ge Merkezleri İyi Uygulama Örnekleri Zirvesi 16-17 Mayıs 2017 tarihlerinde Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

“Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları”, “Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği”, “Proje Yönetimi”, “Ar-Ge Yönetimi” ve “Girişimcilik” başlıkları altında 5 oturumun gerçekleştirildiği etkinliğe ilgili alanlarda ülkemizin; Aselsan, Tusaş, Netaş, Borsa İstanbul, Arçelik, Vestel, Bosch, Tofaş gibi firmaları, kurum ve kuruluşları sunumlarıyla katıldı.

Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş, 17 Mayıs Çarşamba günü “Ar-Ge Yönetimi” başlıklı oturumu yönetti. Ülkemizde ar-ge harcamalarının hızlı bir şekilde artış gösterdiğini belirten Güneş, Kahramanmaraş Teknokent’in 2014 yılında 11 milyar dolarlık ar-ge harcamalarıyla 20. sırada yer alırken 2016 yılında ise 14 milyar dolar harcamayla 18. sıraya yükseldiğini kaydetti. Özel sektör ar-ge harcamalarında 36. sırada olduğumuzu ifade eden Doç. Dr. Güneş, özel sektörün biraz daha elini cebine atması gerektiğini vurguladı. Kahramanmaraş’ın teknoloji, ar-ge, yazılım ve tasarım alanında önemli aşamalar kaydettiğini belirten Doç. Dr. Mahit Güneş, şehrimizin böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmış olmasının da memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri