Türkiye'den Doğu Akdeniz resti!

Kıbrıs ve Doğu Akdeniz gerilimi ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Garantör ülkeler dışındaki ülkelerin açıklamalarını tamamen yersiz buluyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak heyeti ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yaptı. Kıbrıs ve Doğu Akdeniz gerilimi ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Garantör ülkeler  dışındaki ülkelerin açıklamalarını tamamen yersiz buluyoruz" dedi

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: Irak'la askeri iş birliğimizi sürdüreceğiz. DEAŞ ile mücadelede ortak komite kuracağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan yılın son çeyreğinde Irak'a gidecek.Kıta sahanlığında ne yapmak istediğine Türkiye karar verir. Türkiye'nin egemen hakkıdır. Herkes saygı duymalı. Uluslararası hukuka uygun adım atıyoruz. Sondaj çalışmalarını sürdüreceğiz. Ruhsat verilen yerlerde çalışmamızı yoğunlaştırıyoruz.

Yerli yersiz açıklamalar görüyoruz. Garantör ülkeler dışındaki ülkelerin açıklamalarını tamamen yersiz buluyoruz. Takındıkları tutum Rum yanlısı. AB çifte standardın içine düşüyor. AB ortak çözüm bulma yoluna gitmeli.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri