Sırrı ortaya çıktı: İncelikleriyle kıyır kıyır un kurabiyesi tarifi!

Ustaların sırrını keşfedin: İçi ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi! Kıtır kıtır lezzetiyle herkesi büyüleyin. Afiyet olsun!

Ustaların gizli formülü açığa çıktı: İçi ağızda dağılan ve dışı kıtır kıtır olan un kurabiyesinin sırları işte burada!

Malzemeler:

125 gram margarin veya tereyağı

1 çay bardağı pudra şekeri

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı nişasta

2 buçuk su bardağı un

Tarif:

Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini uygun bir kapta karıştırın.

Nişasta ve unu azar azar ekleyerek hamur kıvamı alana kadar yoğurun. Unu eklerken yavaşça ilave edin.

Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.

Avucunuzda yuvarlayıp yağlı kağıt serili veya hafifçe yağlanmış tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyeler altı hafif pembeleşene ve üstü beyaz kalana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Fırından çıkan kurabiyeleri iyice soğuduktan sonra servis edin.

Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

Hamuru buzdolabında dinlendirin; böylece malzemeler daha iyi karışır ve kurabiyeleriniz daha lezzetli olur.

Hamuru şekillendirirken ellerinizi yağlayarak yapışmayı önleyin, böylece daha rahat şekil verebilirsiniz.

Pişirmeden önce kurabiyelerin üzerine hafifçe toz şeker serpin; bu, üzerlerinin karamelize olmasını sağlar ve daha çekici bir görünüm elde edersiniz.

Bu ipuçlarını takip ederek hazırlayacağınız un kurabiyeleri, misafirlerinizin ve sevdiklerinizin favorisi olacak!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Evde sağlıklı ve lezzetli sucuk yapımı: Kolay adımlarla kasap usulü tarif!
Baklava tutkunları için: Profesyonel dokunuşla çıtır çıtır bir deneyim
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 45 personel alacak!

Yaşam Haberleri