Şifalı bitkilerden Kavun, Kavun nedir?

Şifalı bitkilerden Kavun, Kavun nasıl kullanılmalı,Kavun faydaları, Kavun , Kavun nedir?

LATİNCE ADI: CUCUMİS MELO L.

HASAT ZAMANI VE ŞEKLİ: MEYVELER AĞIRLAŞINVA VE ÇİÇEK BURNU YUMUŞAMAYA BAŞLAYINCA TOPLANIR. MEYVE YENİR. ÇEKİLDEKLERİ ÇIKARILIR.

KURUTMA USULÜ: ÇEKİRDEKLERİ YARI GÖLE YERLERDE KURUTULUR.

KULLANMA USULÜ: 100 GR. ÇEKİRDEK 1 LT SUDA KAYNATILIR VE ÇAY GİBİ SERBESTÇE İÇİLİR.

KULLANILAN KISIMLAR: MEYVE VE ÇEKİRDEKLERİ

ŞİFASI: ÖKSÜRÜK KESİCİDİR. SOLUCAN DÜŞÜRÜCÜ ETKİSİDE VARDIR. SABUN SANAYİNDE KATI YAĞLAR KULLANILMAKTADIR. KAVUN KABUĞU, ET PİŞİRMEDE İYİ TESİR EDER. BÖBREK VE MESANE YOLLARINI AÇAR. ÇEKİRDEKLER İÇ YARALARI İYİLEŞTİRİR. KANSIZLIK, KABIZLIK, ROMATİZMA, BASUR, CİLT, KARACİĞER VE AKCİĞER VEREMİNE FAYDALIDIR.

ZEHİRLİLİK DURUMU: YOKTUR.

ÇEŞİTLER: BİRÇOK ÇEŞİDİ VARDIR.

YETİŞME ORTAMI: ILIMAN İKLİMLERDE YETİŞİR. KIRAÇTA VE SULU ORTAMDA YETİŞEN ÇEŞİTLERİ VARDIR. YAZLIK VE KIŞLIK ÇEŞİTLERİ VARDIR.

MUHTEVİYATI: KATI YAĞ, PALMİTİM, STEARİN, LİNOL, ŞEKER, SU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri