Şehirde her değer kayıp olurken sadece sessizce izliyoruz

Erkan Kiraz

Bir yerde bir usulsüzlük duyduğumuzda haberin dibine kadar inme ihtiyacı hissediyor. Kim ne yapmışı sorguluyor, bütün gündemimize onu alıyor, hatta birçok platformda bizde o konuyu konuşuyor ve anlatıyoruz. Çünkü ilgi alanlarımızın başında geliyor birinin yaptığı usulsüzlük. Bu durumları eleştirdiğimizin yarısını kadar başarı gösterenlerin, şehre kattığı değeri konuşsak, şehir için çalışanların başarısını sahiplensek, belki de yapılan yatırımların artmasına sebep olacağız.

 Kahramanmaraş spor il müdürlüğünde bir usulsüzlük duymuş olsaydık, akşamdan sabaha o konuyu konuşur, zaten bu işlere çözüm yok, herkes bulduğunu götürüyor diye hayıflanırdık. Ama öyle bir durum yok.  Onun için gündemimizde de pek yok. Görev süresinde başarısız bir durum sergilenseydi haklı olarak eleştiriyi yapıştırırdık. Zaten yatıyordu ne yaptı ki derdik. Ama öyle bir durum da yok.

Başarı karşısında sessiz kalmak belki de ayıbımızdır, kaybımızdır, ALİ İHSAN KABAKCI göreve geldiğinde tesis yatırımlarında 60. sıralarda olan KAHRAMANMARAŞ bu gün ilk 10'un arasına girmiştir.  Tabi kimilerine göre tesadüftür, merkezi hükümet yatırımlarıdır. Kurumun başındaki insan ile hiç alakası yoktur. Zaten KAHRAMANMARAŞ bütün yatırımlarda ön sıralardadır. Diyenlerde vardır. Varsın onlar öyle desinler.

Ama gözüken ortada olan gerçeklerde vardır. Bildiğim kadarıyla Yedikuyular kayak merkezinin yerini ilk tespit edip dönemin valisine ileten ALİ İHSAN KABAKCI’dır, Onikişubat bisiklet yolunun yerini tespit edip fizibilitesini yapan ALİ İHSAN KABAKCI’dır, şehirdeki spor dallarını arttırıp birçok kenar mahalleden TÜRKİYE birincisi olan sporcuların çıkmasına sebep ALİ İHSAN KABAKCI'DIR, şehrin en değerli yerlerine GENÇLİK MERKEZLERİNİN kurulmasında gayret gösteren ALİ İHSAN KABAKCI'DIR, nerdeyse her ilçede halı saha gibi alanların kurulmasında rutinin dışında gayret gösteren ALİ İHSAN KABAKCI'DIR, atıl durumda olan güreş eğitim merkezini hareketli hale getiren işlevselliğini arttıran ALİ İHSAN KABAKCI'DIR. Yeni yapılan kapalı spor kompleksinin sebebi ALİ İHSAN KABAKCI’dır, su sporları merkezini hiç anlatmaya gerek yokken daha bunlar gibi birçok örneği vardır. Elbette siyasetin desteği olmuştur. Ama şehirde bulunan hangi il müdürlüğü veya bölge müdürlüğünün hangisinde göğsümüzü gere, gere evet şu kurumun gayretleri bu kadar taktire şayandır diyeceğimiz il müdürü vardır. Siyasilerimiz onlardan desteklerini mi esirgiyor ya da o kurumlar başka bir ülkenin yönetiminde mi? proje hazırladılar da ret mi edildiler, ya da siyasiler ALİ İHSAN KABAKCI'NIN getirdikleri projelere torpil mi geçtiler.

Hakkında bir tane bile usulsüzlük olmadığını bildiğimiz, yaşantısı ve fikri yapısıyla milli görüşün temel taşlarından olan, devlet, millet olgusunun farkında olarak kamuda çalışan, il müdürlükleri arasında başarı çıtası en yüksekte olan ALİ İHSAN KABAKCI'NIN yeni görev yeri belli olmadan yapılan görev değişikliği şehir için çok büyük bir kayıptır. Temennimiz siyasilerimizin, bu başarı çıtasını üst bir makama taşıma gayreti içinde olmasıdır.

YANLIŞ İŞLER YAPANLAR VE SEBEP OLANLAR ZULMETLE, DOĞRU İŞLER YAPANLAR RAHMETLE ANILIRLAR.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.