Şehir ekonomisi için küçük ve orta ölçekli esnaflara sahip çıkılmalı

Küçük ve orta ölçekli esnafların ekonomik kriz saldırılarından en çok etkilenenler olduğunu belirten TYS Transtech Yangın Söndürme Sistemleri Genel Müdürü Sami Saçmalı, siyasetçilerin bu esnafların yanında olmaları gerektiğini söyledi.

Şehir ekonomisinin güçlenmesi adına önemli mesajlar aktaran Sami Saçmalı, 2018 yılını gazetemize değerlendirdi. Saçmalı; “Yangın ile alakalı bütün işlemlerin içerisinde yer alıyoruz. Yangın tesisatı, gazlı ve sulu söndürme sistemleri, yangın söndürme cihazları dolumu ve bakımı, proje ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. 2018 yılının ortasına kadar sektörde işler güzel ilerliyordu. Ancak ağustostan sonra doların yükselmesi sektörü bıçak gibi kesti. Malzeme teminlerimizi dolar üzerinden yaptığımız için ister istemez kur dalgalanmasından etkilendik. Bu süreç uzadıkça daha da etkilendik. Bu güne kadar sıkıntılı bir süreç geçti. Önümüzdeki yıldan ümitliyiz, çektiğimiz sıkıntının bir an önce geçmesini istiyoruz. Bu ekonomik daralmadan dolayı bir kısım personellerimizi işten çıkarmak zorunda kaldık. Piyasaya güzel işler yapıyorduk ama krizden dolayı sektör daralmış durumda. Her şey nakite döndü, parayı göndermeden malzeme çıkışı yapılmıyor. Tedarikçi konusunda sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı” dedi.

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ ESNAFLAR EKONOMİNİN TEMEL TAŞIDIR

Küçük ve orta ölçekli esnafların şehir ekonomisine olan katkısına değinen Saçmalı; “Küçük ve orta ölçekteki esnaflarımızın ne halde olduğunu siyasetçilerimizin görmesi ve analizini yapması gerekiyor. İhracat yapan büyük esnaflar bizler kadar sıkıntı çekmedi. Bu konu ile alakalı siyasetçilerimizin orta ve küçük ölçekli esnafları düşünerek politika geliştirmesini istiyoruz. ticari anlamda desteklerin artması gerekiyor. Vergi indirimi yapıldı, bu uygulamadan birçok esnaf faydalandı ama yararlanamayan esnaf da çok fazla. Esnafı canlandırmak adına faizsiz kredi desteğinin olması gerekiyor. Bu sayede hem esnaf borcunu kapatabilir hem de işlerini geliştirebilir. Dürüst çalışan esnafımız ancak bu şekilde ayağa kalkar. KOSGEP ile bile önce parayı ödeyip sonra desteği alıyorsun” ifadelerini kullandı.

SANAYİSİ OLMAYAN ŞEHİR GELİŞEMEZ

Kahramanmaraş’ta sektör çeşitliliğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Saçmalı; “Sanayisi olmayan bir şehir mümkün değil gelişemez. Sanayi olmayan illere baktığımız zaman gelişemediklerini görüyoruz. Sanayisi olmayan bir şehrin gelişebilmesi çok zor. Bu konuda Kahramanmaraş’ımız iyi ama yeteli değil. Küçük sanayimizin daha da geliştirilmesi gerekiyor. Çeşitli sektörlere yatırım yapılıp, alan oluşturulması gerekiyor. Tekstil anlamında Türkiye’nin göz noktasıyız ama diğer alanlarda da esnaflarımızın önlerinin açılıp kurumsallaşmaya gitmelerinde yardımcı olunması gerekiyor” mesajını aktardı.

SİYASETÇİLERİMİZİ HER ZAMAN SAHADA GÖRMEK İSTİYORUZ

Esnafların siyasetçilerden beklentileri kısmında önemli konulara değinen Saçmalı, açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Aslında herkes aynı doğruyu söylüyor. Bu zamana kadar siyasetçilerimiz sadece seçim zamanı sahaya indiler. Ve yine öyle olacak diye tahmin ediyorum. Bu vatandaş açısından yanlış bir durum. Biz siyasetçilerimizi sadece seçim süreçlerinde değil her zaman aramızda görmek istiyoruz. Esnafların ve vatandaşların sıkıntıları ve dertlerini bütün siyasetçilerimizin dinlemeleri gerekiyor. Özellikle milletvekillerimiz vatandaşlara seçim süreçlerinde çok sıcak yaklaşıyor, sonrasında hiç görmüyoruz. Bu ülkedeki siyasetçileri bulundukları makama getiren vatandaştır. Bunun farkında olmaları gerekiyor. Yeni milletvekillerimizin ve belediye başkanlarımızın bu alışılmış durumun dışında faaliyet göstermelerini istiyoruz”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kahramanmaraş Haberleri