Şaşlık Nasıl Yapılır? Şaşlık Nedir?

Şaşlık, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Genellikle dana eti kullanılarak yapılan şaşlık, mangalda közlenerek servis edilir. Şaşlık yapımı oldukça basit olsa da, lezzetli bir şaşlık hazırlamanın incelikleri vardır.

Şaşlık yapmak için öncelikle doğru eti seçmek önemlidir. Genellikle dana eti tercih edilir çünkü yumuşak ve lezzetlidir. Eti mümkünse kasaptan almak, yağsız kısımları tercih etmek ve kemiklerini çıkarmak şaşlığın lezzetini artırır. Eti marinasyon da bekletmek, içine doğranmış soğan, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve baharat eklemek şaşlığın lezzetini artıracaktır.

Marine edilmiş etleri şişlere dizdikten sonra mangalda közlenmesi sırasında sık sık çevirmeye dikkat etmek ve üzerlerine zeytinyağı sürmek de lezzetini artıracaktır. Pişirme esnasında etlerin yanmaması için aşırı ateşten kaçınılmalı ve ara sıra su serpmek de lezzetini artıracaktır.

Şaşlık, genellikle pilav veya lavaş ekmek ile servis edilir. Taze yeşilliklerle garnitür yaparak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ağızda toz gibi dağılan kurabiyenin sırrı çözüldü: İşte 10 Dakikada Anne Kurabiyesi tarifi
Çay saatlerini şenlendirecek en iyi Tırtıl Kurabiye tarifi
İşte sizlere adım adım kolay pırasa sarma tarifi!

Yaşam Haberleri