Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında Ilıca Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek aşure ikramında bulundu. Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte, birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı.
Program kapsamında vatandaşlara aşure ikramı yapılırken, etkinliğe Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kibar, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Durdu Safa Kekeç, belediye meclis üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Kibar yaptığı konuşmada, aşurenin yalnızca bir tatlıdan ibaret olmadığını, aynı zamanda farklılıkların bir araya gelerek oluşturduğu uyumun ve bereketin bir simgesi olduğunu söyledi. Kibar, “Farklı lezzetlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan aşure gibi, bizler de farklılıklarımızla güçlüyüz. Bugün burada hemşehrilerimizle soframızı paylaşmanın ve gönül bağı kurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin” dedi.
AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Durdu Safa Kekeç ise bu tür buluşmaların toplumsal bağları güçlendirdiğini belirterek, “Paylaşma kültürümüzün en güzel örneklerinden biri olan aşure geleneğini yaşatmak bizim için büyük bir mutluluk. Bu vesileyle hemşehrilerimizle bir arada olmaktan memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Etkinliğe katılan vatandaşlar ise Onikişubat Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür organizasyonların mahalle kültürüne ve toplumsal dayanışmaya önemli katkılar sunduğunu ifade etti.