Okumuş; “Yatırım yapacak olanın önünü açmaya çalışıyoruz”

Türkoğlu’nda gündemleri uzun zaman meşgul eden 80 milyon maliyetli lojistik merkezindeki son durumları paylaşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu’nun geçmişten bugüne ekonomik değerlerini değerlendirdi.

Bölgenin gümrük binasına ihtiyacı olduğunu belirten Osman Okumuş; “Türkoğlu lojistik merkezi yeteri kadar ilerlemiyor. 800 dönüm alana kurulu olan Türkoğlu lojistik merkezi Türkiye’nin alan olarak en büyük lojistik merkezidir. Burayı Devlet demiryolu ulaştırma bakanlığımız ihale etti ve işletmesini de bu kurum yapacak. Zamanın ulaştırma Bakanının açılışıyla 3 yıl önce açılışı gerçekleşti. Burada hizmet veren şuanda bir tane şirket var. Buraları yapmak önemli değil, devletin büyük paraları buraya aktarıldı. Burayı tekrar hızlı bir şekilde aktif hale getirmek gerekiyor. Çünkü bölge itibariyle Kahramanmaraş dahil büyük sanayicilerimiz var ama burayı kullanmıyorlar. Gümrük Binasının buranın içerisinde olması gerekiyor. Gümrüksüz lojistik olmaz. Bunu yetkililere, Bakanlıkta ki genel müdürlere kadar söyledik. Burada ki en büyük ihtiyaç Gümrük Binasıdır. Bunun dışında tren seferlerinin İskenderun ve Mersin limanlarına düzenli şekilde yük taşımacılığı olarak buraya tahsis edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda tren ücretlerinin kilo başına uygun fiyatlarda olması lazım. Yoksa insanlar fabrikasından gümrükleme yaptırıp direk limana gönderiyorlar. Tren yolu taşımacılığını cazip bir hale getirmemiz lazım. İş adamlarımızın talebi de bu yönde. Hem ek seferler konacak hem de iş adamlarımızın istediği şekillerde düzenleme yapılması gerekiyor. Aynı zamanda da büyük sanayi işletmelerine de kılçık ray sistemi dediğimiz tren hatlarının döşenmesi lazım. Kılılı bölgemizde fabrikamız var, günde bin 500 ton ham madde giriyor, bin 500 ton da mamul madde çıkıyor. Tabi buraları yapmak önemli değil işletmek önemlidir. Bu konuda girişimlerimiz var. Geçen yıl Ticaret Sanayi Odamızla beraber, Türkiye Cumhuriyeti devlet Demiryolları Genel Müdürümüz buraya geldi. İş adamlarımızla bir çalıştay yaptık. Önümüzde ki Ocak ayında veya Şubat ayında devam edecek. Yine sadece lojistik ile ilgili bir çalıştayımız var. Ankara’dan yetkili kurullarımız gelecek, buradan da lojistikle ilgili firmalarımız katılacak. Biz eğitim boyutunda da lojistiği önemsiyoruz. Türkoğlu Meslek Yüksek Okulunda lojistik ile ilgili bölüm açtık. Buranın alt yapısında görev yapacak, eğitimli personel istihdamı ile ilgili bölümde eğitimler verilmeye başladı. Şuanda yaklaşık 100 öğrencimiz eğitim görüyor. Avrupa’da ve gelişmiş ülkelerde gelişmişliğin bir göstergesi lojistik merkezidir. Denizi olmayan liman olarak tabir ediliyor. Yapım sonrası işletmelerde tam faaliyete geçmedi. Buna da yetkili kurulların bizim kadar kafa yorması gerekiyor” dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN EKONOMİ DEĞERLERİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Türkoğlu’nda yaşayan vatandaşların ekonomi değerlerini artırmak adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Okumuş, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Cumhurbaşkanımızın son 5-6 yıldır önemsediği, Belediye Başkanlarının artık içme suyu, kanalizasyon, kaldırım ve yol çalışmaları yanında. Şehirde yaşayan insanların ekonomik anlamda iyileşmesi için Belediye Başkanından proje üretmesini istedi. Bizde Cumhurbaşkanımızın söylemesiyle halkımızın ekonomik anlamda kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz. En büyük şeyde istihdam. Benim 4’üncü dönem Belediye Başkanlığım, edindiğim tecrübe, bir yer sadece yerli insanıyla gelişmez, göç alması gerekiyor. Bunun içinde fabrika sayılarının artması gerekiyor. Türkoğlu’na Kim yatırım yapacaksa önünü açmak için koşturuyoruz. Yatırım yapan firmalarda kalifiye eleman bulma noktasında genelde sıkıntı yaşıyor ama Türkoğlu buna müsait bir konumda. Kağıt işinde, tekstil işinde, boya işinde ve diğer Çelik Tencere konusunda kalifiye insanlarımız var Türkoğlu’nda bir cezaevi yatırımı oldu. 5 bin mahkum ve bin 500’e yakın personel istihdamı ön görülüyordu. Şuanda 4 bine yakın mahkum var, bin 100 civarında da personel var. Bu bile Türkoğlu’nun istihdam yönünden katma değer olarak, restoran sahiplerine, otellere, ulaşım sektörlerindeki vatandaşımıza yani her sahada etkisini gösterdi. Şuada kiralık ev bulamıyoruz. Şehir merkezinde inşaattan dolayı kriz yaşayan insanlar inşaatları durdurdu ama Türkoğlu’nda inşaat işi son hız devam ediyor. 2014 yılında ki birim fiyatla 2019 yılında ki fiyat arasında 15 kat artış sağladı. Tapu sahibi, arsa sahibi olan insanlar konut yapıyorlar. Evlerine 1 buçuk milyon ile 2 milyon lira arasında para girişi oluyor. 2014 yılında 66 bin olan Türkoğlu nüfusu şuanda 80 bine dayandı. Daha önce buradan göç vardı ama şuanda diğer yerlerden Türkoğlu’na göç oldu. Burada ki esnaf arkadaşlarda bu sirkülasyondan memnun. 5 senede yaklaşık 15-20 senelik hem devlet yatırımları, hem büyükşehir hem de ilçe Belediyesi yatırımlarıyla Türkoğlu’nun çevresi değişti. Bir el oğulluktan Türkoğlu’na doğru bir yol aldı. Amacımız  her zaman söylediğimiz Türkoğlu’ndaki insanların gurur duyacağı Türkoğlu’luyum diyecek bir ilçe haline gelmesiydi. Türkoğlu Belediyesi sanayicilerimizin arsasından, ruhsatlandırmasına kadar, işçi bulunmasına kadar her alanda ekibimiz sanayicilerimizin emrinde. Çünkü halkımıza istihdam yönünden katkı sağlıyorlar”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kahramanmaraş Haberleri