Mükemmel Tat: Çıtır Patatesli Börek Yapmanın Püf Noktaları!

Çıtır patatesli börek tarifiyle lezzeti keşfedin! Haşlanmış patates, soğan, taze maydanoz ve baharatlarla dolu, ağızda dağılan bir atıştırmalık.

Çıtır çıtır patatesli börek yapmanın püf noktalarını keşfedin! İşte ağızda dağılan Patatesli Börek tarifi...

Malzemeler:

3 adet yufka

4 adet orta boy patates

1 orta boy soğan

Yarım demet taze maydanoz

1 çay bardağı sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber

1 adet yumurta (üzeri için)

Yapılışı:

İlk olarak patatesleri haşlayın ve iyice ezin. Soğanı küçük doğrayın, taze maydanozu inceltin.

Bir tavada sıvı yağ ile doğranmış soğanı kavurun. Haşlanmış ve ezilmiş patatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın. En sonunda inceltilmiş taze maydanozu ilave edip bir süre daha karıştırarak ocaktan alın.

Yufkaları tezgaha serin ve üzerine sıvı yağ sürün. 3. yufkayı sererken kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin.

Sonra yufkanın geniş tarafına hazırladığınız iç malzemeyi yayın. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Ruloyu istediğiniz genişlikte kesin.

Hazırladığınız böreklerin üzerine çırpılmış yumurtayı sürün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş Çiriş Böreği, Şehrin Tescilli Ürünleri Arasına Eklendi
Patlıcan Pişirirken Kararma Sorununa Son: Usta Aşçıların Sırları!
Topuğunuza Limon Sürün Bakın ne Oluyor: Ayak Sağlığınız İçin Doğal Çözüm!

Yaşam Haberleri