Kıbrıs Gazilerine Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Takdim Töreni düzenlendi

Kıbrıs Barış Harekâtına katılan gazilere, Kahramanmaraş'ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından hazırlanan “Millî Mücadele Madalyası ve Beratı” tevcih töreni düzenlendi.

Kahramanmaraş'ta saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla devam etti.

Törende, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Tayfun Özbek, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Kahramanmaraş Milletvekili M.Cihat Sezal, açılış konuşmaları yaparak Millî Mücadele Madalyası ve Beratı almaya hak kazanan gazileri tebrik ederek, hayırlı ömürler dileğinde bulundular.

Vali Ömer Faruk Coşkun ise yaptığı konuşmada, “Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna şehit olmayı göze almış kahraman gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ise yaşayan abideleridir. Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Bu kutsal emanete kararlılıkla sahip çıkarak, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize layık olmak ve tüm gücümüzle ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için el birliğiyle çalışmalıyız.

Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan gazilerimiz için hazırlanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Millî Mücadele Madalyasını almaya hak kazanan bütün gazilerimizi ise tebrik ediyor, sağlık ve mutluluk içerisinde hayırlı ömürler diliyorum.” diye konuştu.

Tören, açılış konuşmalarının ardından 20 Kıbrıs gazisine KKTC tarafından için hazırlanan “Millî Mücadele Madalyası ve Beratı” Vali Coşkun ve protokol üyeleri tarafından takdim edilmesiyle sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kahramanmaraş Haberleri