DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, deprem sonrası en ağır yarayı alan bölgelerden biri olan Dulkadiroğlu ilçesinin içinde bulunduğu içler acısı tabloyu gözler önüne serdi.
“Depremin üzerinden aylar geçti, Dulkadiroğlu yerinde sayıyor”
Kahramanmaraş’ın merkez ilçelerinden biri olan ve 225 bin kişilik nüfusuyla şehrin önemli bir kısmını barındıran Dulkadiroğlu’nun, depremin ardından hâlâ temel hizmetlerden mahrum olduğunu belirten Karatutlu, ilçenin yerel seçimlerde muhalefete geçmesinin ardından adeta kaderine terk edildiğini savundu. “İlçede rezerv alan, yerinde dönüşüm ve imar sorunları hâlâ çözülemedi. Sokaklar toz toprak içinde, halk perişan bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor” dedi.
Vatandaş hâlâ evinin borcunu bilmiyor
Köy evlerinin tesliminde bile büyük bir karmaşa yaşandığını dile getiren Karatutlu, vatandaşların kendilerine teslim edilen evler için ne kadar ödeme yapacaklarını bilmediklerini ifade etti. Şeffaflıktan uzak yönetim anlayışının halkı daha da mağdur ettiğini vurguladı.
Su yok, tarım kuruyor, hizmet hak getire
İlçedeki en kritik sorunlardan birinin su olduğuna işaret eden Karatutlu, Kahramanmaraş’ın tarım arazilerinin susuzluktan kuruduğunu, buna karşın kentin suyunun Gaziantep ve Hatay’a gönderildiğini söyledi.
Eğitim, sağlık ve altyapıda çöküş
Elmalı Mahallesi’nin gölet ve lise talebi, Tevekkelli Mahallesi’nin sağlık ocağı ihtiyacı gibi acil kamu hizmetlerinin karşılanmadığını hatırlatan Karatutlu, ilçede resmî kurumların dahi bulunmadığını belirtti. Tapu dairesi, doğalgaz şirketi ARMADAŞ’ın temsilcilikleri gibi temel hizmet birimlerinin ilçeye kazandırılması gerektiğini dile getirdi.
“Dulkadiroğlu halkı ikinci kez yıkım yaşıyor”
Karatutlu, “Depremin ardından yeterli destek görmeyen Dulkadiroğlu halkı, şimdi de kamu hizmetlerinden yoksun bırakılarak ikinci bir yıkım yaşıyor” diyerek Meclis kürsüsünden hükümete çağrıda bulundu.
İstersen bu haberi kısa video metnine, sosyal medya paylaşımına ya da başka bir formata da uyarlayabilirim.
4o