Karagöl’de Doğa, Spor ve Kültür Şöleni Bir Araya Geldi

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Karagöl Gençlik ve Aile Doğa Buluşması, yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikte gençler ve aileler doğayla iç içe unutulmaz bir gün yaşadı.

Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Dulkadiroğlu Belediyesi iş birliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen Karagöl Gençlik ve Aile Doğa Buluşması, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Karagöl’ün doğal güzellikleri arasında düzenlenen organizasyon, her yaştan vatandaşın ilgisini çekti.

Doğayla iç içe gerçekleştirilen etkinlik, gençleri ve aileleri bir araya getirirken bölgenin yayla turizmi potansiyelinin tanıtımına da katkı sağladı. Katılımcılar gün boyunca spor, kültür ve doğa temalı etkinliklerle keyifli vakit geçirdi.

SPOR VE GELENEKSEL ETKİNLİKLER İLGİ GÖRDÜ

Program kapsamında judo, doğa koşusu, wushu, geleneksel Türk okçuluğu, matrak, güreş, çocuk oyunları ve doğa yürüyüşleri gibi birçok etkinlik düzenlendi. Ayrıca fotoğraf çekim alanları ve çeşitli sportif aktiviteler de ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Türk halk müziği dinletisiyle renklenen programda katılımcılara çeşitli ikramlar sunulurken, Karagöl gün boyunca adeta festival atmosferine sahne oldu.

BAŞKAN AKPINAR: “KARAGÖL BÖLGENİN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDEN BİRİ”

Etkinlikte konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Karagöl’ün doğal güzelliklerinin yanı sıra yayla turizmi açısından da önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Gençlerin sporla ve doğayla buluştuğu, ailelerin ise güvenli ve huzurlu bir ortamda vakit geçirdiği bu tür organizasyonlara büyük önem verdiklerini belirten Akpınar, ilçenin doğal değerlerini koruyarak tanıtmayı sürdüreceklerini ifade etti.

KARAGÖL’ÜN TURİZM POTANSİYELİ ÖN PLANA ÇIKTI

Karagöl’ün serin havası, doğal dokusu ve eşsiz manzarasıyla sosyal ve sportif organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek önemli bir merkez olduğunu vurgulayan katılımcılar, etkinliğin geleneksel hale getirilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Organizasyon boyunca çocuklar oyun alanlarında eğlenirken, gençler spor etkinliklerine katıldı, aileler ise doğanın tadını çıkarma fırsatı buldu. Yetkililer, Karagöl Gençlik ve Aile Doğa Buluşması’nın önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı şekilde devam ettirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

BÖLGENİN TANITIMINA KATKI SAĞLADI

Karagöl Gençlik ve Aile Doğa Buluşması, hem sosyal birlikteliğin güçlenmesine hem de bölgenin doğal ve kültürel zenginliklerinin tanıtılmasına katkı sundu. Dulkadiroğlu Belediyesi’nin gençlere, ailelere ve doğa turizmine yönelik çalışmalarının ise önümüzdeki dönemde artarak devam edeceği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

KSÜ Fen Fakültesi Çevre Timi’nden Dünya Çevre Günü Etkinliğine Destek
KSÜ’de Dr. Öğr. Üyesi Stefan Rathert İçin Duygusal Anma Programı
Büyükşehir’in Asfalt Üretim Tesisi’nde Yılda 400 Bin Ton Üretim Yapılıyor

Kahramanmaraş Haberleri