Maraş Biberi için 650 bin fide desteği sağlanırken, Kabarcık Üzümü’nde çevre dostu biyoteknik mücadele uygulamaları hayata geçirildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel’in öncülüğünde tarım ve kırsal kalkınmaya yönelik projelerini yeni bir vizyonla sürdürüyor. Üreticiyi merkeze alan çalışmalarla hem tarımsal verimliliğin artırılması hem de kırsal ekonominin güçlendirilmesi hedefleniyor.
Belediye tarafından hayata geçirilen destek programları yalnızca üretimi artırmayı değil, aynı zamanda sürdürülebilir tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı da amaçlıyor. Bu kapsamda coğrafi işaretli ürünlerden Maraş Biberi için 650 bin adet yüzde 100 hibeli fide desteği sağlanarak üreticilere önemli bir katkı sunuldu. Destek sayesinde hem üretim alanlarının genişletilmesi hem de ürünün pazardaki rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.
Kırsal kalkınma çalışmalarının bir diğer ayağında ise çevre dostu uygulamalar yer alıyor. Bertiz bölgesinde yetiştirilen Kabarcık Üzümü için başlatılan biyoteknik mücadele projesi kapsamında, salkım güvesine karşı feromon tuzak sistemi devreye alındı. 110 üreticiyi kapsayan uygulama ile kimyasal ilaç kullanımının azaltılması ve doğal üretim süreçlerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi, tarımsal desteklerin yanı sıra şehrin coğrafi işaretli ürün portföyünü de genişletmeye devam ediyor. Maraş Dondurması, Maraş Tarhanası ve Maraş Çöreği gibi tescilli ürünlerin yanı sıra çok sayıda yerel ürünün de marka değerinin artırılması için çalışmalar yürütülüyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ise tarımın sadece ekonomik bir faaliyet değil, aynı zamanda kırsal yaşamın sürdürülebilirliği açısından stratejik bir alan olduğunu vurguladı. Görgel, üreticiyi destekleyen her yatırımın şehrin geleceğine katkı sunduğunu belirterek, modern ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılacağını ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi, üretimi destekleyen projelerle birlikte 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla da çiftçilere teşekkür ederek, tarımsal kalkınmayı güçlendirmeye devam edeceklerini bildirdi.