Kahramanmaraş’ta Muharrem Ayında Gönüller Aşureyle Buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Abdülhamid Han Camii’nde 5 bin kişiye aşure ikram etti. Programda kazanların başına geçen Başkan Fırat Görgel, “Bu mübarek ayın birliğimize ve kardeşliğimize vesile olmasını diliyorum” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla geleneksel hale getirdiği aşure ikramını bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirdi. Abdülhamid Han Camii’nde Cuma Namazı’nın ardından düzenlenen programda, 5 bin kişilik aşure ikramı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel'in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, Kahramanmaraş protokolü de katıldı. Başkan Görgel ile birlikte Kaymakam, belediye başkanları, rektörler, güvenlik yetkilileri ve siyasi parti temsilcileri de kazanların başına geçerek vatandaşlara aşure ikram etti.

Muharrem ayının manevi atmosferinde gerçekleştirilen etkinlik, hem paylaşmanın hem de birlik ve beraberliğin sembolü oldu. Aşure alan vatandaşlar etkinliğe yoğun ilgi gösterirken, bu güzel gelenekten dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Fırat Görgel, “Muharrem ayı, birlik ve beraberliğin, dayanışmanın sembolüdür. Bu kutsal ayın ruhuna uygun olarak, her yıl geleneksel hale getirdiğimiz aşure ikramımızı bu yıl da halkımızla buluşturduk. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin. Tüm hemşehrilerimizin Muharrem ayını tebrik ediyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş’ta otomobil takla attı: 2 yaralı
İş insanı Adem Mağralı’dan aşure ikramı
Rektör Yasım, Yunus Emre Enstitüsü Öğrencilerini Ağırladı

Kahramanmaraş Haberleri