Kahramanmaraş’ta KOBİ’lerin Yüzde 87’si Sigortasız

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta KOBİ’lerin yüzde 87’si sigortasız. Uzmanlar, ekonomik toparlanma ve işletme sürekliliği için sigorta bilincinin artırılması gerektiğine dikkat çekiyor.

6 Şubat depremlerinin en fazla etkilediği illerden Kahramanmaraş’ta, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yüzde 87’sinin hâlâ sigorta güvencesi bulunmadığı açıklandı. Allianz Türkiye yöneticisi Öktem Örkün, “KOBİ’lerin ekonomik direnci için sigorta kritik öneme sahip” dedi.

6 Şubat 2023’te yaşanan ve Türkiye’nin en yıkıcı doğal afetlerinden biri olarak kayıtlara geçen depremlerin ardından Kahramanmaraş’ta toparlanma süreci devam ediyor. Kentte üretim ve istihdamın bel kemiğini oluşturan küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) büyük kısmı ise hâlâ güvencesiz durumda.

Allianz Türkiye Elementer Ticari Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Öktem Örkün, yaptığı değerlendirmede Kahramanmaraş’ta KOBİ’lerin sigortalılık oranının yalnızca yüzde 13 seviyesinde olduğunu belirterek, “Yaklaşık 43 bin 500 işletmenin sigorta güvencesi yok. Bu oran, ekonomik kırılganlık açısından ciddi bir risk oluşturuyor.” dedi.

KOBİ’ler için en büyük risk: Yangın, hırsızlık ve ekipman arızası

Örkün, Türkiye gibi doğal afet riskinin yüksek olduğu bir ülkede deprem, sel ve fırtına gibi olayların yanı sıra yangın, hırsızlık ve makine arızaları gibi tehditlerin de işletmeler için büyük tehlike yarattığını söyledi.

“KOBİ’lerin çoğu için mal ve ekipman en büyük sermaye. Bu varlıklarda meydana gelebilecek bir zarar, işletmenin faaliyetini tamamen durdurabilir.” ifadelerini kullandı.

“Sigorta bilincini artırmak zorundayız”

KOBİ’lerin olası afetlere karşı daha dirençli hale gelebilmesi için sigortanın hayati önem taşıdığını vurgulayan Örkün, “Sigortalılık oranlarını artırmak için yalnızca poliçe sunmak yeterli değil; farkındalığı yükseltmek ve koruyucu çözümler geliştirmek gerekiyor.” dedi.

Allianz Türkiye olarak bu konuda proaktif bir rol üstlendiklerini belirten Örkün, Sanal Risk Analizi hizmetiyle artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak olası hasarları önceden tespit ettiklerini, Allianz Teknik merkezinde ise profesyonel danışmanlık hizmetleriyle risk bilincinin toplumsal ölçekte yaygınlaştırıldığını ifade etti.

KOBİ’lere özel kapsamlı sigorta paketleri

Allianz Türkiye, küçük işletmelerin ihtiyaçlarına uygun “İşyerim Sigortası” ile yangın, deprem, sel, hırsızlık, elektronik cihaz ve makine kırılması gibi pek çok riski tek bir poliçede topluyor. Ayrıca “Güvenli İşyerim” sigorta paketiyle küçük ölçekli işletmelere hasar anında hızlı ve ekonomik çözümler sunuluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Başkan Akpınar’dan Deprem Sonrası Ekonomik Destek Çağrısı: “Mücbir Sebep En Az 5 Yıl Uzatılmalı
KMTSO Başkanı Buluntu Kahramanmaraş Güçlü Bir Dönüşüm Sürecinde
Büyükşehir’in İstihdam Günleri ile 244 Özel Gereksinimli Vatandaş İş Hayatına Atıldı

Ekonomi Haberleri