Kahramanmaraş’ta Dron Destekli Trafik Denetimleri Başlıyor

Kahramanmaraş’ta trafik güvenliğini artırmak amacıyla 4 Kasım – 28 Aralık 2025 tarihleri arasında dron destekli trafik denetimleri yapılacak. Ekipler, kırmızı ışık ihlali ve emniyet kemeri kullanmama gibi kural ihlallerine karşı denetim gerçekleştirecek.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, trafik güvenliğini sağlamak ve kazaların önüne geçmek amacıyla dron destekli trafik denetimleri başlatıyor.

Yapılan açıklamaya göre, 04 Kasım – 28 Aralık 2025 tarihleri arasında şehir genelinde belirlenen güzergâh ve kavşaklarda dronlar aracılığıyla denetimler gerçekleştirilecek.

Denetimlerde özellikle kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri takmama, seyir halindeyken cep telefonu kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme, hatalı sollama, bankette uygunsuz durma, yakın takip ve zorunlu haller dışında duraklama veya park etme gibi ihlaller mercek altına alınacak.

Yetkililer, yapılan denetimlerin trafik düzenine olumlu katkı sağlayacağını belirterek, sürücülere trafik kurallarına uymaları ve can güvenliğini tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmaları çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş’ta dron destekli denetimlerin, trafikte caydırıcılığı artırması ve sürücülerin dikkatini yükseltmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Motosikletli Çiftin Kaza Anı Kameraya Yansıdı
Kahramanmaraş’ta Hakkında Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 2 Kişi Yakalandı
Dulkadiroğlu’nda 13 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı

Asayiş Haberleri