50 Kiloluk Lahanalar Hasat Ediliyor: Kahramanmaraş’ta Bereketli Sezon Başladı

Türkiye’nin en büyük lahanalarının yetiştirildiği iller arasında yer alan Kahramanmaraş’ta, çiftçiler bu yıl rekor büyüklükteki lahana hasadına başladı.

Göksun ilçesine bağlı Hacı Mirze, Ahmetçik ve Elmalı mahalleleri ile Elbistan bölgesinde yetiştirilen lahanalar, 50 kilograma kadar ulaşan ağırlıklarıyla dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl kuraklık nedeniyle zor bir sezon geçiren üreticiler, bu yıl verim oranlarının yüksek olmasıyla birlikte yüzlerinin güldüğünü ifade ediyor.

Lahana, özellikle turşuluk ve sarmalık olarak yoğun talep görüyor.

Deprem bölgesinde üretim yapan çiftçiler ise, lahana hasadından elde ettikleri ürünleri değerlendirerek konteyner alanlarında turşu üretimi yapmayı ve ekonomik kazançlarını artırmayı hedefliyor.

Göksun ve Elbistan ilçelerinde bu yıl 10 bin tonun üzerinde lahana rekoltesi bekleniyor. Bölge üreticileri, artan verim ve gelir sayesinde tarımsal üretimde sürdürülebilir bir başarı sağlamayı amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Cumhuriyet Coşkusu Kahramanmaraş’ta Yankılandı
Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Kahramanmaraş Tek Yürek Oldu
Büyükşehir, Andırın’da 2 Kilometrelik Arteri Sıcak Asfaltla Kaplıyor

Kahramanmaraş Haberleri