Toplu açılış töreni Cuma Namazı öncesinde gerçekleştirildi. Programa 65. Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici ve Tuba Köksal ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Başkan Görgel, depremlerin yalnızca konutları değil şehrin tarihi mirasını da etkilediğini belirterek, restorasyonu tamamlanan yapıların tek tek yeniden hizmete alındığını söyledi. Görgel, tarihi camilerin yeniden ayağa kaldırılmasının şehir hafızası ve manevi kimlik açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Milletvekili Debgici ise yürütülen ihya ve inşa çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek kentin toparlanma sürecinde önemli mesafe kat ettiğini ifade etti. Köksal da tarihi eserlerin yeniden ayağa kaldırılmasının manevi anlam taşıdığını dile getirdi.
Programda konuşan Kaya, depremlerin ilk gününden bu yana şehrin yanında olduklarını belirterek, Kahramanmaraş’ın her geçen gün daha güçlü şekilde ayağa kalktığını görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi. Açılışı yapılan ibadethanelerin kente hayırlı olması temennisinde bulunuldu.