Kahramanmaraş’ta arıların izini sürerek para kazanıyor

Kahramanmaraş’ta doğada arıların izini sürerek bal toplayan besici, bu yöntemle aile ekonomisine yeni kazanç kapısı buldu.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Şahinkayası Mahallesi’nin bin 800 rakımlı Doyalan Yaylası’nda arıları adım adım takip eden besici, metrelerce yükseklikteki kovanlardan topladığı balların kilogramını 5 ila 6 bin lira arasında satıyor.

Bölgede her sabah hayvanlarını otlatmak için yola çıkan besici Halil İbrahim Karakuş, sedir ağacında kümelenen kovuktan yaklaşık 5 kilogramlık doğal petek bal buldu.

Bulduğu balları aile ekonomisine katkı sağlamak için satan Halil İbrahim Karakuş, insan eli değmeden tamamen organik olan ballara bölgede ilginin büyük olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Mavi Kadınlar Derneği’nden Zihinsel Engelli Ayşenur’a Anlamlı Düğün
Kahramanmaraş Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Kuruldu
Kahramanmaraş’ta coğrafi tescilli ceviz ihracatı başladı

Yaşam Haberleri