Kahramanmaraş’ta Amatör Futbol Maçı 372 Gün Sonraya Atandı

Kahramanmaraş amatör futbolunda skandal bir karar: Vekaletle İl Tertip Komitesi’ne giren isimler, maçı tam 372 gün sonraya atarak Türkiye’de bir ilke imza attı. Spor camiası, ASKF yönetimine tepkili.

Türkiye’de Bir İlk: Kahramanmaraş’ta Amatör Futbol Maçı 372 Gün Sonraya Atandı

Kahramanmaraş amatör futbolunda bir ilke imza atıldı: Maçlar, tam 372 gün sonraya planlandı. TFF İl Temsilciliği ve İl Tertip Komitesi, ASKF ile yürüttükleri istişareler sonrası bu tarihi kararı aldı. Hedef, bir yandan Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek.

Ancak spor camiası, kararın kulüpler ve yöneticiler üzerinde yarattığı olumsuz etkiler nedeniyle tepkili. Kahramanmaraş ASKF, geçmişte sahte evrak, hükmen galibiyet öteleme ve vekalet yoluyla komiteye aday olunması gibi skandallarla gündeme gelmişti.

Bu kez de vekalet yoluyla komiteye giren isimler, maçları 372 gün sonraya atarak amatör futbol camiasını sarstı. Kulüp yöneticileri ve antrenörler, maddi zorluklarla sahaya çıkmaya çalışırken masada da engellerle karşılaşıyor.

Maç atama komitesinde TFF İl Temsilcisi Ali Kazancı, Başkan Yardımcısı Ahmet Güler, İl Spor Hizmetleri Müdürü Kadir Gemci, ASKF yöneticisi Adem Karaköse, kulüp temsilcileri ve hakem derneği başkanları yer alıyor.

Spor camiası, dijitalleşme sürecinde TFF’nin “Dijital Lisans ve Esame Sistemi” ile amatör futbolda ASKF’nin fonksiyonunun azaldığını savunuyor ve “Bari maç atamalarını düzgün yapın” diyerek tepkisini dile getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Onikişubatspor, Deplasmanda Malatyaspor’u 2-0 Mağlup Etti
Kahramanmaraşspor Son Dakikada Puanı Kurtardı
AKEDAŞ İstiklalspor, Bursaspor Deplasmanında Uzatmalarda Yıkıldı: 2-1

Spor Haberleri