Kahramanmaraş’ta 8 ilçede kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. 15 Ekim Perşembe günü saat 03.00’te başlayıp 18.00’e kadar sürmesi öngörülen yağışlara karşı sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan veriler doğrultusunda kent genelindeki bazı ilçeler için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.
Uyarı kapsamında Onikişubat, Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Ekinözü, Elbistan ve Göksun’da kuvvetli, yer yer çok kuvvetli sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Yağışların 15 Ekim Perşembe günü saat 03.00’te başlayacağı ve saat 18.00’e kadar devam edeceği tahmin ediliyor.
Sel ve Heyelan Riskine Dikkat
Yetkililer; kuvvetli yağışlarla birlikte yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında etkili olabilecek kuvvetli rüzgâra karşı vatandaşları uyardı. Yağış nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceğine dikkat çekilerek sürücülerin dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması istendi.
Ekipler Teyakkuzda Olacak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, olası olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla gerekli tedbirlerin alındığını ve ilgili ekiplerin sahada görev başında olacağını bildirdi.
AKOM’un 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken vatandaşların acil durumlarda ALO 153 Çağrı Merkezi üzerinden yetkililere ulaşabileceği kaydedildi.