Kahramanmaraş’ta 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Programlara katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, gaziler, şehit ve gazi yakınlarıyla bir araya gelerek günün anlam ve önemine ilişkin mesajlar verdi.
Etkinlikler kapsamında ilk olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği ziyaret edildi. Dernek Başkanı Mehmet Ali Küpeli, dernek yöneticileri, gaziler ve şehit-gazi aileleriyle görüşen Başkan Görgel, ardından “Kahramanlarla Kardeşlik Yolunda 19 Eylül Gaziler Günü Kortej Yürüyüşü”ne katıldı.
Gaziler Türk Bayraklarıyla Yürüdü
Demokrasi Meydanı’ndan başlayan kortej yürüyüşü, Milli İrade Meydanı’nda sona erdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen gazilere vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.
Yürüyüşe Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Kan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sadık Gülecen, Dulkadiroğlu Kaymakamı Hicabi Aytemur, Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül, MHP İl Başkanı Mansur Metehan, gaziler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gazilerle Bir Araya Geldi
Kortejin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret eden Başkan Fırat Görgel, burada gazilerle sohbet ederek taleplerini dinledi.
Programda, şehitler ile hayatını kaybeden gazilerin ruhları için dualar okundu. Etkinlik, gaziler ve protokol üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle tamamlandı.
“Gazilerimize Minnet Borçluyuz”
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada gazilerin millet için taşıdığı öneme dikkat çekti.
Görgel, “Gazilerimiz; vatan sevgisinin, cesaretin ve fedakârlığın en güçlü timsalidir. Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde, milletimizin istiklali ve istikbali uğruna mücadele eden tüm gazilerimize minnet borçluyuz” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediyesi olarak gazilerin ve şehit yakınlarının yanında olmaya devam edeceklerini belirten Görgel, tüm gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayarak sağlık ve huzur dileğinde bulundu. Görgel ayrıca şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anarken, hayatını kaybeden gazilere de Allah’tan rahmet diledi.