Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleştirilen MEB Uluslararası Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda 413 ekip arasından birincilik elde eden Kahramanmaraş MADO Akdeniz Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, başarılarına bir yenisini daha ekledi.
Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kırşehir’de düzenlenen Liseler Arası Yemek Yarışması’na katılan öğrenciler; Kürşad Doğan, Kerem Paşa Özkirişçi ve İrem Nur Nedirlİ, kısa sürede yoğun bir hazırlık sürecinin ardından yarışmaya hazırlandı. Müdür Yardımcısı Burcu Durak ve öğretmen Hülya Hayber’in rehberliğinde Kırşehir mutfağına özgü “Çirleme” ve “Ahi Helvası” yemeklerini hazırlayan ekip, jüri üyelerinden tam not aldı.
Büyük beğeni toplayan öğrenciler Türkiye ikinciliğini kazanırken, ödül ve kupalarını Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek’in elinden aldı.