Kahramanmaraş’a 370 Milyonluk Dev Yatırım

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehri gençlerin yeni çekim merkezi haline getirecek 370 milyon TL’lik dev projeyi hayata geçiriyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kenti sporun ve inovasyonun merkezi yapma yolunda dev bir adıma daha imza atıyor. Belediye Başkanı Fırat Görgel’in öncülüğünde başlatılan “Gençlik Odaklı Dönüşüm” hamlesi kapsamında, Onikişubat Yamaçtepe Mahallesi’nde inşa edilen dev kompleksin kaba inşaatı büyük bir hızla ilerliyor.

370 Milyon TL’lik Yatırım, 9 Bin Metrekarelik Kapalı Alan

Şehrin sosyal dokusunu güçlendirecek olan bu vizyon proje, tam 370 Milyon TL’lik bütçesiyle dikkat çekiyor. 9 bin metrekarelik devasa bir kapalı alana sahip olacak merkez, yalnızca fiziksel spor alanlarıyla değil, aynı zamanda modern mimarisi ve teknolojik altyapısıyla da Kahramanmaraş’ın en kapsamlı tesisi olmaya aday.

Teknoloji ve Sosyalleşme Bir Arada

Proje, klasik spor salonu anlayışını yıkarak gençlere çok yönlü bir yaşam alanı sunuyor:

Dijital Kütüphane ve Eğitim Atölyeleri: Gençlerin girişimcilik ve inovasyon yeteneklerini geliştirebileceği modern çalışma alanları.

Kültürel ve Sosyal Alanlar: Kafeteryalar ve dinlenme noktalarıyla gençlerin günün her saati bir arada olabileceği, kültürel alışverişte bulunabileceği bir sosyal durak.

Modern Altyapı: Spor, teknoloji ve sanatın iç içe geçtiği, yaşayan bir ekosistem.

Başkan Görgel: “Kahramanmaraş, Gençlik Şehri Olacak”

Çalışmaları yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, projenin şehrin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu vurguladı. Görgel: "Yamaçtepe’de yükselen bu merkez, gençlerimizin enerjisini doğru yönlendirebileceği, fikirlerini gerçeğe dönüştürebileceği bir cazibe noktası olacak. Amacımız, Kahramanmaraş’ı 'Gençlik Şehri' kimliğiyle tüm Türkiye’ye örnek bir marka haline getirmektir," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Aralık Ayı Meclis Toplantısında Önemli Kararlar Alındı
Azerbaycan Mahallesi’nde 1 Kilometrelik Yol Yenilendi
Kahramanmaraş’ın Ulaşım Yatırımları Ankara’da Masaya Yatırıldı

Kahramanmaraş Haberleri