Güçlü şehir ekonomisi için doğru turizme ihtiyaç var

Güzelbulut Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güzelbulut, Kahramanmaraş’ta turizm alanındaki eksikleri ve bu konuda siyasetçilerden beklentileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kış turizminde önemli yatırımlar olduğunu ve Kahramanmaraş ekonomisine ciddi anlamda katkı sağladığını belirten Güzelbulut, bütün bunlara rağmen turizm ve bağlantılı olarak ekonomi konusunda ciddi eksikler olduğunu söyledi. Güzenbulut; “Kış turizmine geçtiğimiz yıl önemli yatırımlar oldu. Eksiklikleri tabii ki var ama bunlar zamanla yerine oturacak. Aynı zamanda şehir içerisindeki çalışmalar yeterli değil ama hiç olmamasından iyidir. Zaman geçtikçe daha da iyiye gideceğini ümit ediyoruz. Şehir içine yerli ve yabancı turist geldiği zaman bunların rahatlığını sağlamak önemli bir konu ve bunu belediyelerimiz yapmaya çalışıyorlar. Aynı zamanda değerlerimizin tanıtımında ciddi eksikliklerimiz var. Havaalanı problemimizin bir an önce sonuca kavuşması gerekiyor. Tanıtım konusunda ulusal medya ile çalışma konusunda sıkıntılar var. Tur firmalarının yetkilileri ziyaret edilip veya buraya davet edilebilir. Bu programların sistematik bir şekilde ayarlanması lazım. Çevre illerimizin acenteleri günü birlik davet edilebilir. Bu konuda büyük işin büyüğü ticaret sanayi odamıza, kültür turizm il müdürlüğümüze ve belediyelerimize düşüyor. Fuarlara katılıp şehrimizi tanıtacak güzel sunumlar yapılması gerekiyor. Bütün bunlar ile birlikte Germenicia Antik Kentimiz var. Bu konunun ayrıca olarak üstünde durulması gerekiyor. Bu kentimizin tamamını bir an önce gün yüzüne çıkarıp tanıtımını yapmamız gerekiyor. Dünyanın her yerinden burayı görmek isteyenler var. Bu değerlerimizi neden göz ardı edelim. Turizm alanında yapılacak olan her çalışma şehrimizin ekonomisine artı katacak. Turizm gelişirse ekonomi gelişir ve ekonomi geliştikçe turizm çeşitliliğimiz gelişir” dedi.

ÖZEL SEKTÖRÜN FİKRİ ALINMALI

Turizm konusunda hernahgi bir kamu projesi hayata geçirileceği zaman turizm sektörü temsilcilerinin fikrinin alınması gerektiğini savunan Güzelbulut, parti gözetmeksizin bütün siyasetçilerin Kahramanmaraş turizmini ve Kahramanmaraş ekonomisini ön planda tutması yönünde mesajlar verdi. Güzelbulut; “Turizm toplantıları bazı resmi kurumların görevlendirdikleri kişiler tarafından yapılıyor. Turizm adına faaliyet gösteren hiçbir özel işletme bu faaliyetler içerisinde yer almıyor. Özel sektörün bu gibi toplantılara çağırılması gerekiyor. İşin ustasına sormadan çalışma yapılması güç, çalışma yapılsa bile sonuca ulaşılması güç. Biz özel sektör temsilcilerinin bu gibi konularda fikirlerinin alınması gerekiyor. Turizmin sıkıntılarına da biz hakimiz, nasıl gelişeceğine de biz hakimiz. Ticarette siyasi görüş olmaz, kim olursa olsun taraf gözetmeksizin Kahramanmaraş’ımızın turizmi için elini taşın altına koymalı. Biz Kahramanmaraş için fikrimizi bütün siyasetçilerimize sunmaya hazırız. Daha önce birkaç projenin içerisinde yer aldık ve bu projeler taktir topladı. Buna benzer etkinliklerin mutlaka devam etmesi gerekiyor. Biz üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Ancak sektör temsilcilerine danışma konusunda siyasetçilerimiz ile sıkıntı yaşıyoruz. Hep birlikte Kahramanmaraş için çalışmalıyız” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kahramanmaraş Haberleri