FERHUŞ’A 15 MİLYON TL’LİK TAZİYEEVİ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyal ihtiyaçlarına yönelik yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Karacasu Ferhuş Mahallesi’ne kazandırılan taziyeevinde çalışmalar tamamlandı.
Toplam 15 milyon TL yatırımla hayata geçirilen tesis, modern yapısı ve farklı kullanım alanlarıyla mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak.
576 METREKARELİK MODERN TESİS
Toplam 576 metrekare inşaat alanına sahip Ferhuş Taziyeevi’nde taziye salonlarının yanı sıra mutfak, mescit ve abdesthane gibi vatandaşların ihtiyaç duyabileceği bölümler bulunuyor.
Tesisin, özellikle taziye süreçlerinin daha düzenli ve uygun koşullarda yürütülmesine katkı sağlaması hedefleniyor.
TAZİYE SÜRECİNDE MAHALLE SAKİNLERİNE DESTEK OLACAK
Ferhuş Taziyeevi, yakınlarını kaybeden vatandaşların zor günlerinde daha sakin ve düzenli bir ortamda taziyelerini kabul edebilmelerine imkân sağlayacak.
Taziye ziyaretlerinin evlerde oluşturduğu yoğunluğun azaltılması ve vatandaşların daha uygun şartlarda bir araya gelebilmesi amacıyla tasarlanan tesisin, mahalledeki sosyal dayanışmaya da katkı sunması bekleniyor.
AÇILIŞ TÖRENİ 25 EYLÜL’DE
Ferhuş Taziyeevi, 25 Eylül Cuma günü saat 13.00’te düzenlenecek törenle hizmete açılacak. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, açılış programına tüm vatandaşların davet edildiği belirtildi.