Evde sağlıklı ve lezzetli sucuk yapımı: Kolay adımlarla kasap usulü tarif!

Evde sağlıklı ve lezzetli sucuk yapımı için kolay adımlar! Kasap usulü sucuk tarifi ile evinizde sucuk yapmanın keyfini çıkarın.

Evde sucuk yapımı, özellikle kendi malzemelerinizle hazırladığınız ve damak zevkinize göre şekillendirebileceğiniz keyifli bir süreçtir. İşte size lezzetine doyamayacağınız kasap usulü sucuk tarifi:

Malzemeler:

1000 gram dana kıyma

10 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı karabiber

3 yemek kaşığı kırmızı toz biber

1 yemek kaşığı acı kırmızı pul biber

1 yemek kaşığı kimyon

1 yemek kaşığı yenibahar

1 yemek kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı isot (isteğe bağlı)

1 metre kurutulmuş dana bağırsağı

Tarif:

Tüm malzemeler hazırsa, yoğurma kabına veya bir tepsiye kıymayı yayın.

İnce doğradığınız sarımsakları havana alın ve tuz ile iyice dövün.

Dövdüğünüz sarımsakları, tüm baharatlarla birlikte kıymaya ekleyin. Kıvamı alana kadar iyice yoğurun.

Hazırladığınız karışımı bir kaseye alın, üzerini streç film ile örtün ve bir gece normal bölmede buz dolabında dinlendirin.

Ertesi gün, kurutulmuş bağırsakları sıcak sirkeli suda yarım saat bekletin ve yumuşamasını sağlayın.

Yumuşayan bağırsağı sucuk aparatına veya huniye geçirin ve ucunu kalın bir ip ile bağlayın.

Sucuk harcını bağırsakta boşluk kalmayacak şekilde sıkıca doldurun.

Belirlediğiniz boyuta ulaştığınızda ip ile bağlayın ve kesin. Her sucuk için aynı işlemi tekrarlayın.

Sucukları kurutmak için kış aylarında serin, karanlık bir odaya asın ve ara ara kontrol ederek oluşabilecek küfü temizleyin.

Yaz aylarında ise çok nemli bir ortamdaysanız sucukları balkona veya odaya asmayın. Bunun yerine normal 4 derecelik bölmede 1-2 hafta kurumasını bekleyin. Asma imkanınız yoksa düz bir zemine koyun ve ara sıra çevirerek kurumasını sağlayın.

Bu tarifle kolayca ev yapımı, sağlıklı ve lezzetli sucuklar elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Baklava tutkunları için: Profesyonel dokunuşla çıtır çıtır bir deneyim
Sırrı ortaya çıktı: İncelikleriyle kıyır kıyır un kurabiyesi tarifi!
Lezzetli ev baklavası nasıl yapılır? İşte püf noktaları!

Yaşam Haberleri