Başkan Akpınar, Dulkadiroğlu’nun Doğuya Açılan Kapısını İşaret Etti

Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, tamamlanamayan Çağlayancerit yolunun ilçenin doğuya açılan yeni ulaşım hattı olacağını söyledi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Kahramanmaraş Valiliği tarafından düzenlenen 2025 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ilçenin ulaşım altyapısına dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Akpınar, Çağlayancerit yolunun yıllardır tamamlanamayan kısmının, hem şehir içi ulaşım hem de bölgesel kalkınma açısından kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

“Çağlayancerit Yolu Artık Kör Nokta Olmaktan Çıkmalı”

Başkan Akpınar, yolun mevcut durumuna dikkat çekerek, “Yaklaşık 20 yıldır Çağlayancerit yolu hep yarım kaldı. 2014’te meclis üyesiydim, o dönemde de sözler verildi ama sonuç alınamadı. Yol Akyar’a kadar gelip kör bir noktada bitiyor. Eğer güzergâh 6 ila 12 metre genişliğinde iyileştirilirse, bölge ulaşımı büyük ölçüde rahatlar,” dedi.

Akpınar, depremler sonrasında kentin doğuya doğru geliştiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından imar planı Akyar’a kadar onaylandı, hatta ilerleyen süreçte Ayvalı’ya kadar devam edebilir. Ancak Çağlayancerit yolu tamamlanmadan bu gelişim tam anlamıyla mümkün olmayacak,” ifadelerini kullandı.

“Yol, Sadece Ulaşım Değil, Kalkınma Projesidir”

Başkan Akpınar, Çağlayancerit yolunun sadece bir ulaşım projesi değil, Dulkadiroğlu’nun doğuya açılan gelişim hattı olduğunu belirterek, “Yeni imar alanlarımız, konut bölgelerimiz ve sanayi yatırımlarımız bu aks üzerinde şekilleniyor. Yol tamamlandığında, ulaşım güvenliği artacak ve bölgesel kalkınma hız kazanacak,” diye konuştu.

Toplantının sonunda Akpınar, Dulkadiroğlu Belediyesi olarak ulaşım, imar ve altyapı çalışmalarını planlı bir şekilde sürdürdüklerini, şehrin doğu yakasını kalkınma önceliği haline getirdiklerini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Milletvekili Şahin, Kitap Fuarı’nda “Türk Dış Politikası ve Ortadoğu” Konusunu Değerlendirdi
Onikişubat Belediyesi, 10 kırsal mahallede ulaşım ağını güçlendiriyor
Kahramanmaraş'ta AK Parti Onikişubat’tan kuryelere özel festival sürprizi

Kahramanmaraş Haberleri