Başakan Mehmet Akpınar öncülüğünde sürdürülen mahalle toplantılarının 91’incisi Karacasu Ferhuş Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya eski Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Özsoy, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.
FERHUŞ MAHALLESİ’NİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
Toplantıda Ferhuş Mahallesi’nin öncelikli ihtiyaçları ve vatandaşların talepleri tek tek değerlendirildi. Özellikle mahallede devam eden imar süreciyle ilgili vatandaşlara bilgi verildi.
Belediye yetkilileri, 5 binlik imar planı çalışmalarının sürdüğünü, ardından binlik plan revizesi ve tapu işlemleriyle ilgili sürecin devam edeceğini ifade etti.
DERE VE YOL ÇALIŞMALARI GÜNDEME GELDİ
Karaçay bölgesinde bulunan dereyle ilgili Devlet Su İşleri (DSİ) ile görüşmelerin sürdüğü belirtilirken, bölgede reglaj ve büz çalışması yapılmasının planlandığı aktarıldı.
Mahallede bozulan yolların onarılması için gerekli görüşmelerin yapıldığı kaydedilirken, TOKİ alt kısmında yaşanan yol sorunuyla ilgili de rapor hazırlanması talimatı verildi.
SU HATTI SORUNLARI İÇİN KASKİ DEVREDE
Toplantıda mahallede yaşanan su hattı patlakları da gündeme geldi. KASKİ ile gerekli görüşmelerin yapıldığı belirtilirken, su hattı yenileme çalışmalarının kısa süre içerisinde başlatılacağı bilgisi paylaşıldı.
“105 MAHALLEYE EŞİT HİZMET”
Başkan Mehmet Akpınar, Dulkadiroğlu’nun 105 mahallesinde ihtiyaçların yerinde tespit edildiğini belirterek, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Toplantı, mahalle sakinlerinin talep ve önerilerinin dinlenmesinin ardından sona erdi.