Afşin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin ÖNER tarafından verilen kursa 29 kursiyer katılıyor.
Kursun açılışında konuşan İlçe Müdürü Hüseyin ÖNER Afşin’ in arıcılık için uygun bir bölge olduğunu ve bal üretimi bakımından daha iyi bir konumda olması gerektiğini vurguladı. Balın değerli bir besin maddesi olduğunu kaydeden ÖNER, arıcılığın günümüzün en iyi mesleklerinden biri olduğuna değinerek kursiyerlere bal, polen, arı sütü ve propolis gibi arı ürünleri hakkında ön bilgi aktardı.
80 saat sürecek olan kursda kursiyerlere, arı ailesi, arılarda bakım, arıların çoğaltılması, tozlaşmada bal arılarının önemi, ilkbahar çalışmaları, oğul dönemi çalışmaları, yaz bakımı ve bal hasat çalışmaları, sonbahar çalışmaları ve kışlatma, arı ürünleri, arı hastalıkları ve zararlıları konularının anlatılacak. Arıcılık mesleğini öğrenmek isteyen kursiyerlere temel ve teorik bilgiler verilerek kurs sonunda yapılacak olan sınavda başarı gösterenlere sertifika verilecek.