Afşin Millet Bahçesi’nde Yenileme Çalışmaları Sona Yaklaşıyor

Afşin Millet Bahçesi’ne spor sahaları, kaykay parkuru, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları kazandırılıyor. Yenilenen alan, ilçenin yeni buluşma noktası olacak.

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde önemli sosyal yaşam alanlarından biri olan Millet Bahçesi, kapsamlı yenileme çalışmalarının ardından yeni görünümüne kavuşmaya hazırlanıyor. Spor, dinlenme ve kültürel etkinlik alanlarıyla donatılan projede çalışmaların büyük bölümü tamamlanma aşamasına geldi.

6 Şubat depremlerinin ardından barınma ve lojistik ihtiyaçlar için kullanılan Afşin Millet Bahçesi, yürütülen yenileme çalışmalarıyla çok yönlü bir yaşam alanına dönüştürülüyor. Proje kapsamında her yaştan vatandaşın faydalanabileceği sosyal ve sportif alanlar oluşturuluyor.

Altı spor sahası ve kaykay parkuru yapıldı

Millet bahçesine futbol, basketbol ve tenis branşlarında kullanılmak üzere toplam 6 spor sahası kazandırıldı. Gençlerin sportif faaliyetlerine katkı sunması amacıyla kaykay parkuru da projeye dahil edildi.

Çocuklar için modern oyun gruplarının oluşturulduğu alanda, ailelerin dinlenebileceği bank ve kamelyalar da yer alıyor. Ayrıca yürüyüş ve bisiklet yollarıyla vatandaşlara açık havada spor yapma imkânı sunulacak.

Konser ve festivallerin yeni adresi olacak

Afşin Millet Bahçesi, yalnızca spor ve dinlenme alanı olarak değil, kültürel etkinliklerin de gerçekleştirileceği bir merkez olarak planlanıyor. Projeye eklenen geniş organizasyon alanında konser, festival ve çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi hedefleniyor.

Yeşil alanlar ve çevre düzenlemesi sürüyor

Millet bahçesinin doğal dokusunu güçlendirmek amacıyla peyzaj ve ağaç dikim çalışmaları da yürütülüyor. Kilit parke, bazalt ve bordür imalatlarının yanı sıra çevre düzenlemeleri eş zamanlı olarak devam ediyor.

Çalışmaların tamamlanmasıyla Afşin Millet Bahçesi; spor sahaları, çocuk oyun alanları, kaykay parkuru, yürüyüş ve bisiklet yolları, dinlenme noktaları ve etkinlik alanlarıyla ilçenin önemli sosyal yaşam merkezlerinden biri olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Dulkadiroğlu’nda Kasım Meclisinde Temizlik ve İmar Gündemi
Kahramanmaraş’ta Kış Hazırlıkları İçin Kurumlar Harekete Geçti
Büyükşehir, Ankara’da Uluslararası Dirençlilik Kongresi’ne Katıldı

Kahramanmaraş Haberleri