SCHAEFER, ‘’MUMBAR’’I ÇOK SEVDİ

Ünlü manken, her şeyi yiyor, diyet yapmıyor ama ‘’ince’’ kalabiliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 00 0000 00:00
SCHAEFER, ‘’MUMBAR’’I ÇOK SEVDİ

 Ünlü manken, model ve oyuncu Şebnem Schaefer,  Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nce organize edilen defile için geldiği kentte, yöresel yemeklere hayran kaldı.  Koyun bağırsağından yapılan ‘’mumbar’’ı ilk kez tadan ünlü manken, ‘’Sakatatı aslında sevmem ancak, mumbar çok lezzetli’’ diyerek yedi.

 

Zengin Türk mutfağının en önemli temsilcilerinden Kahramanmaraş’a ilk kez gelen Şebnem Schaefer, kendisine ikram edilen her şeyden tat aldı. Tirşik çorbası,  borani, turtata ve içli köfte ve daha birçok yöresel yemekle donatılan sofrada Rönesans Yönetim A.Ş Genel  Müdürü Selçuk Şişman ve Piazza AVM Müdürü Serbülent Tekinşen ile birlikte yemek yiyen ünlü manken, her yemekten tat aldı ancak, mumbara ‘’bayıldım’’ dedi.

 

Bazı bölgelerde bumbar dolması ya da ‘’mimbar’’  olarak ta adlandırılan bu yemeğin, koyun bağırsağından yapıldığını öğrenince şaşıran Şebnem Schaefer, ‘’Kokoreç gibi sakatattan yapılan bazı yemekleri tanırım ama mumbarı ilk kez gördüm ve tattım. Bu yemeğin bağırsaktan yapıldığını öğrenince bu kadar lezzetli olduğunu tahmin etmemiştim ama çok beğendim’’ diye konuştu.

Schaefer, gazetecilerin formunu nasıl koruduğu yönündeki bir soru üzerine ise şunları söyledi:

 

 ‘’Aslında ben diyet yapmam spor yaparım. Her şeyden yerim, masadan da tıka basa doymuş olarak kalkarım. Neden kilo almadığıma gelince de aslında benim yemek kültürüm böyle. Az yiyerek doyabiliyorum. Bence mideyi çok fazla genişletmemek lazım. Az yemekle doymaya alışınca ince kaldığımı düşünüyorum. Bugüne kadar hiç kilo problemi yaşamadım.’’

 

Yemek yapmayı ise hiç sevmediğini belirten ünlü manken, ‘’Annem Türk olduğu için Türk yemeklerine alışkınım. Yemek yapmayı ise hiç bilmem. Mutfakta bazen anneme yardım ederim. Annem, ‘şunu soy’, ‘’şunu doğra’ diye komut verir ben yaparım. Ama yemek hiç yapmadım. Aslında her zamman evde yemek yapan birileri olunca ihtiyaç da duymuyorum. Almanya’da yaşadığımdan annem hergün yemeğimi hazırlıyor. İş için İstanbul’a geldiğimde ise lokantalarda yiyorum yine kendim yapmıyorum’’ dedi.

Kahramanmaraş'ın ardından yine bol çeşitli mutfağı ile ünlü Şanlıurfa'ya giden ünlü manken, burada da Şanlıurfa Piazaz Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ndeki etkinlik süresince bol bol çiğköfte yedi.

 

Fotoğraf altı

Şebnem Schaefer, Kahramanmaraş’ta kendisine ikram edilen her şeyden tat aldı. Tirşik çorbası,  borani, turtata ve içli köfte ve daha birçok yöresel yemekle donatılan sofrada en çok mumbarı seven ünlü manken, bunun koyun bağırsağından yapıldığını öğrenince de çok şaşırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.