Sami Kervancıoğlu: Kahramanmaraş’ın adını avrupa duyacak

Türkiye’de kurduğu 20 bölgede 135 bin noktaya ulaşan Kervan Lezzetler Grubu pandemiye rağmen büyüme trendini korumaya devam ederek, ihraç ürün gönderdiği 16 ülke sayısını 30’a çıkarmayı hedefledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2021 19:21
Sami Kervancıoğlu: Kahramanmaraş’ın adını avrupa duyacak

Türkiye’de kurduğu 20 bölgede 135 bin noktaya ulaşan Kervan Lezzetler Grubu pandemiye rağmen büyüme trendini korumaya devam ederek, ihraç ürün gönderdiği 16 ülke sayısını 30’a çıkarmayı hedefledi. Bünyesine kattığı yeni sektörlerle büyümede ki hedeflerine koşar adımlarla ilerleyen Kervan Lezzetler Grubu hem devlete katkı hem de istihdama destek sağlıyor.

Türkiye ve Kahramanmaraş ekonomisinin hedeflerine ulaşmasında kritik rol üstlenen ve zorlu dönem olmasına karşın 2020 yılında da büyümeye devam eden Kervan Lezzetler Grubu, aktif büyüklüğünü bu dönemde de arttırmayı başardı. Covıd-19 pandemisinde 2020 yılını değerlendiren ve 2021 için yılı beklenti ve hedeflerini anlatan Kervan Lezzetler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu: “ Risk alarak cesaretimizi ortaya koyduk ve büyüme hedeflerimize doğru ilerledik. Biz her zaman krizlerde büyüdük” dedi. Kervancıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

30 ÜLKEYE İHRACAT

Kervan Lezzetler Grubu her zaman krizlerde büyüdü. Bizde süreçte elimizi taşın altına koyduk ve üretmeye devam ettik. Risk alarak cesaretimizi ortaya koyduk ve büyüme hedeflerimize doğru ilerledik. Önce üretmeliyiz, sonrada ürettiğimizi dış pazara sunmalıyız ki ekonomiye destek olalım. Hedefsiz bir işletme asla yürümez. Bir insanın hedefi yoksa o insan boştur. Hedeflerimiz doğrultusunda da; Kervan Lezzetler Grubu olarak günlük 135 ton olan üretim hedefimize ulaştık. 2021 yılı için hedeflerimiz ise; 170 tona çıkartmak. İnşallah bu kriz ve sıkıntıları da biran önce aşarız ve hedeflerimize koşar adımlarla ilerleriz. Şu anda Kervan Lezzetler Grubu olarak, Türkiye genelinde 20 bölgemiz var ve bu bölgeler vasıtasıyla ülkede 135 bin noktaya ulaşıyoruz. Yurt dışında da 16 ülkeyle ihracat yapıyoruz. 2021 yılında ise ihracat yaptığımız ülke sayısını 30 ülkeye çıkarmayı hedefliyoruz.

HEM DEVLETİMİZE KATKI HEM İSTİHDAMA DESTEK

Mardin Kızıltepe Organize Sanayi bölgesi içerisinde devlet destekli yeni bir üretim tesisi kurduk. Mardin’e kurduğumuz 15 bin metre kare kapalı alanda Suriye ve Irak’a ürünlerimizi daha hızlı ulaştırmayı hedeflemiştik ve bu hedefimize de ulaştık. Ürettiğimiz ürünlerin ambalajlarını da Mardin’de üretmek için bölgede ambalaj üretim bölümü de oluşturacağız. Kervan Lezzet Grubu şu an bin 300 kişiye istihdam sağlıyor. Bizim tek derdimiz hem devletimize katkı hem de istihdama destek sağlamaktır. Mardin’de ki gerçekleştirdiğimiz yatırım kararımız önceden var ama biz pandemiye rağmen bu kararı ertelemedik.

HEDEF: AVRUPA ÜLKELERİ

Kervan Lezzet Grubu’nun 2 yıldan bu yana hazırlığını yaptığımız çalışmalar neticesinde Bosna Hersek’te fabrika kuruyoruz. Fabrikayı bu ülkede kurmamızın nedeni ise; biz süt ve süt ürünlerini Avrupa ülkesine satamıyoruz. Araştırma çalışmalarımız neticesinde de Bosna Hersek’te hayvancılığın çok fazla yapıldığını ve ülkede sahlep bitkisinin yetiştiğini gördük. Araştırmalarımız neticesinde Bosna Hersek’te bir yatırımcı ile çalışma başlattık ve projemizi de 6-7 ay içerisinde faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. İşyerimizi kurup üretimlerimize de başladıktan sonra Bosna Hersek’ten Avrupa ülkelerine ulaşacağız. Avrupa ülkelerine Kahramanmaraş’ın adını duyuracağımız bu projeyi de kısa zamanda hizmete sunacağız.

TEKSTİLE YATIRIM

İş adamlarımız artık tek bir sektöre bağlı kalmıyor. Bizde bu şiarla yola çıkarak kendi fabrikamızın bitişiğinde satılık olan Gönen Tekstil adında ki fabrikayı satın aldık. Şu anda Kervan Grup olarak; gıda, tekstil, enerji, hayvancılık alanlarında şehrimize hizmet ediyoruz. Biz Kervan Lezzet Grubu olarak her zaman devletimizin arkasındayız. Devletimiz olmazsa bizim oluşumuz bir hiçtir.

sami-kervancioglu.jpeg

sami-kervancioglu-(2).jpeg

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.