BEŞİR DERNEĞİ, BAŞ BAŞA’YA KONUK OLDU

Kahramanmaraş'ın siyasetini, ekonomisini ve gündemini belirleyen aynı zamanda canlı yayınlarla bir ilki başaran Baş başa programının bu haftaki konuğu Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneği İl Temsilcisi Hikmet Baba ve İl sekreteri Mehmet Yetek ol

Yayınlanma:
Güncelleme: 00 0000 00:00
BEŞİR DERNEĞİ, BAŞ BAŞA’YA KONUK OLDU

Baş Başa Programı,  Yapımcısı Fatih Alper Gültepe ve Program Yönetmeni Yorum Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kürşad Kerem Akçakale’nin yorumlarıyla her hafta Çarşamba günü 96.6 frekansında dinleyicileriyle buluşuyor. Program farklı konu ve konuklarıyla kentin sorunlarını gündeme taşıyor. Cesur Fm’de, uzun bir aradan sonra tekrar yayına başlayan Baş Başa programı iddialı konularıyla gündemin nabzını tutmaya devam edecek.

Baş Başa'nın konuğu olan Beşir Derneği Kahramanmaraş İl temsilcisi Hikmet Baba canlı yayında yaptığı açıklamada şunlara değindi; "Beşir Derneği’nin isim anlamı müjdeleyici demektir, biz de muhtaç ve ihtiyacı olan ailelere, gençlere maddi imkânlarımız doğrultusunda yardımcı olmak için çaba sarf edeceğiz.  Bir nevi müjdeleyici olacağız. Derneğimizin adına yakışır şekilde faaliyetlerde bulunacağız. Bu gün kişisel olarak benim maddi imkânlarım güçlü olabilir, yalnız yarının sahibi bizi Yaratan’dır. O yüzden yarın ne olacağımız bilemiyoruz, bizler de muhtaç insanlar olabiliriz. Elimizde ve bedenimizde imkânımız olduğu sürece güçsüz ve muhtaç kimselerin yanında yer alacağız.  Bunun yanı sıra doğal afetlerde de gönüllü olarak görev alıp insanlara yardım etmeyi kendimize şiar edindik. Biz gönülleri fethetmeye geldik, hayra vesile her işte olamaya çalışacağız. Biz hizmet nimettir düşüncesiyle hem insanların gönlünü kazanmaya hem de insanlığa inandığımız değerler doğrultusunda faydalı olmaya gayret edeceğiz.”

Baş Başa dinleyicilerinden Kubilay Erdem’in sms yoluyla gönderdiği, ‘ Türkiye’deki çoğu dernek Ramazan ayı içerisinde yardım yapıyor. Siz de mi sadece Ramazan ayında yardım yapacaksınız?’ şeklindeki soruya İl Temsilcisi Baba şu şekilde cevap verdi: “ bir insan günde üç öğün yemek ihtiyacı hissettiği gibi ihtiyacı olan kimselerde sadece Ramazan ayında değil, her ay yardıma ihtiyaç duymaktadır. Bizler sadece Ramazan ayında değil yılın her günü hizmet etmeye geldik.”

Beşir Derneği İl Sekteri Mustafa Yetek ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “ yedi yirmi dört hizmet yapmaya geldik. Muhtaç aileleri mahallelerden muhtarlarla görüşerek tespit edip bunla yetinmeyerek derneğimizin bünyesinde bir komisyon kurarak bizatihi gidip ihtiyacı var mı yok mu diye tespit ediyoruz.  Komisyon eğer muhtaç olduğuna karar verirse muhtaç ailelere sevgi kartı adında bir kart vererek derneğimizin bünyesinde bulunan hiper market tarzı alış veriş merkezimizden belirlediğimiz miktar kadar yardımda bulunuyoruz.   Bizlere ulaşmak isteyen ihtiyacı olan aileler gizlilik esasına dayalı olarak, 0 542 286 82 26- 0 344 221 82 21 telefon numaralarından ve [email protected] adreslerinden sıkıntılarını aktarabilirler. Çevresinde ihtiyacı olan birileri var ise onlar da bizlere isimlerini yazdırarak yardımcı olabilirler. Biz daha önce değindiğimiz gibi her vakit hizmete hazırız. 

Beşir Derneği İl Temsilcisi Hikmet Baba, 08 Mart 2013 Cuma saat 14:00 da Dumlupınar Mahallesi Sait Zarifoğlu caddesi no: 87 de yapılacak olan Derneğin açılışına Kahramanmaraş halkının davetli olduğunu söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.