Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

YENİ BİR DERS YILI İÇİN ÇOCUKLARIMIZA BAZI TAVSİYELER

Tatlı ve sevimlioyun ve tatil mevsimi bitti; şimdi ciddi ve değerli ilim ve tahsil devresibaşlıyor sevgili çocuklar! İnancımızda öğrenme çabalarının önemi çok büyüktür.İlim yolunda olduğumuz için, yerdeki gökteki varlıkların, hatta havadakikuşların, denizdeki balıkların size dua ettiğini, meleklerin sizin üzerinizekanatlarını gerdiğini acaba biliyor muydunuz? Çok doğru bir yol, çok uygun biryön üzerindesiniz; ne mutlu! Size öyle imreniyor, sizi o kadar çok seviyoruzki!

Bu kutlu dönemdegüzel ve köklü bazı temel prensiplerinizi olması üstün başarı ve gerçekmutluluk için şarttır:

Bir kere, sabahçok erken kalkmaya alışmalısınız. Tabii bunun için akşam erken yatmamızgerekiyor. Seher ve sabah vakitleri çok kutsaldır; ayrıca zihin ve hafıza uykuile dinlenmiş olduğundan bu esnada çok güçlü ve berrak olur. Bu saatlerdederslerinizi iyi öğrenir, kolay ve kuvvetli olarak hatırda tutarsınız; çevrenizsessiz ve sakin olduğundan ödevlerinizi dikkatle yaparsınız. Erken kalkmışolanların gayet tabii ki, okula geç kalma korkuları da yoktur.

Evden okulaçıkarken büyüklerinizin, anne ve babanızın elini sevgi ve saygıyla öpüp hayırdualarını alın. Bunun başarınıza büyük manevi etkisi olur. Evden dua ve besmeleile çıkıp okula dua ve besmele ile önce sağ ayağınızı atarak girin, okula neyüce amaçlar ve ne temiz niyetlerle gittiğinizi kapıda bir kere dahahatırlayın!

Büyüklerinizi veöğretmenlerinizi sayın, arkadaşlarınızı sevin! Kimseyle kırıcı münakaşa vekavga etmeyin! Çünkü ahlak kuralları ve çevreye uyum bilgi öğrenmekten dahaüstündür. Uysal ve iyi huylu olmanın sizi daha çok yücelteceğini başarınızıartıracağını bilin!

Derslerinize biribadet ciddiyetiyle çalışın! Sizlerin iyi kalpli ve derin bilgili kimseler olarakyetişmenize o kadar çok ihtiyacımız var ki! Başarılarınızın, aileniz veyakınlarınızı ne kadar mutlu ve kıvançlı edeceğini daima düşünün!

Arkadaşlarınızadersler ve diğer konularda yardıma koşun. Bunu yaparsanız siz de Allah’ınyardımına mazhar olursunuz.

Eve dönünce o günöğrendiklerinizi ve yazdıklarınızı kısaca gözden geçirin, böylece konuları dahakolay ve kuvvetli bellemiş olursunuz. Daha sonra hemen ertesi günün ödevleriniyapmaya geçin, işinizi sonraya tehire alışmayın.

Gece televizyonprogramlarının tahsilinizin en büyük düşmanı olduğunu hiç unutmayın. İyidinlemek, sabah erken kalkmak için yatsı namazını kılar kılmaz hemen yatmayıtercih edin.

Bilmem siz nediyecek, ne kadarını başarabileceksiniz? Uygulaması bazı kişilere zorgelebilir, ama bu tavsiyeler, doğru güzel ve denenmiş kurallardır; iradenizikullanıp bunları uygulayabilirseniz inşaallah ilerde gerçekten üstün,saygıdeğer, başarılı kişiler olmanızı sağlayacaktır.

Hepinizi candankutlar, öncelikle bu öğretim yılınızın sonra da tüm tahsil hayatınızın çoküstün başarılı ve yararlı olmasını temenni eder, dünya ve ahirette mutluluk veesenliğe ermeniz dileklerimizle gözlerinizden öperiz.

                                                                              Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.