Hüseyin Yılmaz

Hüseyin Yılmaz

YAŞAYAN KUR’AN: Hz. MUHAMMED(SAV) O’NDAN (SAV) BİZE

             Rahman ve Rahim Allah’ın Adıyla

  • Fakat o (Ehl-i Kitab olan) kimselerden ilimde ileri gitmiş olanlar ve mü’minler, sana indirilen (Kur’an’)a da, senden önce indirilen (kitaplar)a da iman ederler. (Onlar) namazı dosdoğru kılanlar, zekâtı verenler, Allah’a ve âhiret gününe inananlardır. İşte onlara büyük bir mükâfat vereceğiz. (Nisa/162)

 

  • Yoksa o (sadece sıkıntıda iken dua eden kimse) hiç âhiret(in dehşetin)den korkan ve Rabbinin rahmetini uman, gece saatlerinde secde edip ayakta durarak taat ve ibadet eden kimse (gibi) midir?  De ki: Bilenlerle bilmeyenler hiç bir olur mu? Ancak (bunları), temiz akıl sahipleri düşünürler. (Zümer/9)

 

  • Sana Kitab’ı (Kur’an’ı) indiren O’dur. Onun bir kısmı muhkem (açık ve kesin) âyetlerdir ki onlar Kitab’ın anası (temeli)dir, bir kısmı da müteşâbih âyetlerdir. İşte kalplerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve (kendi arzularına göre) yorum yapmak isteyerek, onun müteşâbih olanlarına uyarlar. Halbuki onun yorumunu ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar da: “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır.” derler. (Bunu) akl-ı selîm sahiplerinden başkası düşünemez. Al-i İmran/7

           YOLUMUZU AYDINLATANLAR

  Eğer yerdeki ağaçlar (birer) kalem olsa, deniz de (mürekkep olsa),ardından yedi deniz ona (katılıp) yardım etse yine (bunlar tükenir de) Allah’ınkelimeleri tükenmez. Şüphesiz Allah mutlak galip, mutlak hüküm ve hikmetsahibidir. ( Lokman /27)

 

               HZ. EMİR KÜLÂL (K.S.) BUYURMUŞLAR Kİ:                                                                                 “Tövbe ediniz. Tövbekar ve edepli olmak lazımdır. Tövbe ediniz ki;tövbe, bütün taatların başıdır. Tövbe, sadece dil ile olmaz. Tövbe, işlenengünahlara kalbden pişmanlık ve bir daha günahı işlememektir.”
    “Sevgi ve muhabbet; Allahü Teala’nın rızasını aramak ve kötü işleri terketmek, ahde vefa göstermek, emanete ihanet etmemek, kendi kusurlarını görüpamelleri ile övünmemek, amellerini beğenmemek, daima Allahü Teala’yızikretmekle meşgul olmaktır.”

§      “Hiçbir  işe  Allahü Teala’nın  ismini  söylemeden (besmelesiz) başlamayınız ki,ahirette yaptığınız o işten dolayı utanmayınız.”
    “Emri bil maruf ve nehyi  anil    münker   vazifesini yerine   getiriniz.  Dinin yasak ettiği  şeylerden,  dine uygun olmayanişlerden ve bid’atlerden sakınınız.”

§   

 

“Allahım! Beni güzel bir biçimde yarattın. Ahlakımı dagüzelleştir. Allahım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet...”  ( Ahmed b. Hanbel)

 

 

Ø   Sehl İbni Sa'd radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Nebî sallallahualeyhi ve sellem Ali radıyallahu anh'a şöyle dedi:

"Allah'a yemin ederim ki, Cenâb-ı Hakk'ın seninaracılığınla bir tek kişiyi hidayete kavuşturması, senin, en kıymetli dünyanimeti olan kırmızı develere sahip olmandan daha hayırlıdır."  (Buhârî,Müslim)

Ø  Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahualeyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Kim ilim tahsil etmek için bir yola girerse,Allah o kişiye cennetin yolunu kolaylaştırır."  (Buhârî,Müslim, Ebû Dâvûd, Tirmizî ve İbni Mâce)

Ø  Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahualeyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Dünya ve onun içinde olan şeyler değersizdir.Sadece Allah'ı zikretmek ve O'na yaklaştıran şeylerle, ilim öğreten âlim veöğrenmek isteyen öğrenci bundan müstesnadır."  (Tirmizîve İbni Mâce)

 

FARKINDA MIYIZ ? ÜÇ AYLAR BÜYÜK BİR LÜTUFTUR

Üç aylar her yıl tekerrüreden büyük bir imkân, kıymetli bir fırsat, uygun bir zaman ve vasattır.

Aziz kardeş! Bu büyüklütfun kadrini bil! Acaba bir dahaki tevbe mevsimine erebilecek misin? Fırsatgeçirme, tembellik ve gafleti kov, gayrete gel, Hakk’a dön! O’nun enginrahmetine talip ol, yolunda kâim, zikrinde dâim ol ki cümle felah bundadır.  (M.EsadCOŞAN)

Buköşenin içeriği  KUR’AN’IN ANLAMIYLABULUŞMAK  PLATFORMU tarafındanhazırlanmıştır. Ayet mealleri Hasan Tahsin Feyizli'nin  Hazırladığı Feyzü'lFurkan Açıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali’nden alınmıştır.   Ayet meallerinin tamamına www.kuranimiz.net, sesdosyalarına www.akradyo.netadreslerinden ulaşabilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için: [email protected]

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.